Foto: Pixabay

Duitse probeert benzine uit tank te stofzuigen na verkeerd tanken

Foto: Pixabay

Het tanken van de verkeerde brandstof heeft vrijdag in de Duitse plaats Eschborn geleid tot een fikse brand en grote schade. Een 55-jarige bestuurster van een Volkswagen Passat had per ongeluk benzine in plaats van diesel getankt. Ze probeerde het probleem vervolgens zelf op te lossen met een stofzuiger, maar dat liep behoorlijk uit de hand.

Volgens de Duitse politie probeerde de bestuurster met hulp van een aantal omstanders om de benzine uit de auto te pompen met een stofzuiger en een tuinslang. Nadat eerst de stofzuiger vlam vatte, vloog ook de auto in de brand. De Passat brandde volledig uit, de schade wordt geschat op 30.000 euro. Ook een metalen container in de buurt raakte beschadigd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het tankstation. Een 20-jarige hulpverlener raakte lichtgewond aan zijn hand, verder bleef de schade wonderwel beperkt tot materiële zaken.

Bij het tanken van een verkeerde brandstof is het verstandig om direct pechhulp in te schakelen en de motor vooral niet te starten. De benzine of diesel kan dan uit de tank worden gehaald met een speciale installatie. Daarmee wordt voorkomen dat er verdere schade ontstaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.