Plannen ontwikkeling Bergsche Heide voorlopig uitgesteld

De Raad van State heeft de plannen voor de ontwikkeling van Poortgebied Bergsche Heide met een spoeduitspraak geblokkeerd. Langs de A4 bij Bergen op Zoom (afslag 27, Bergen op Zoom-Noord) wordt gewerkt aan een groot project. Volgens de plannen zullen op deze locatie een groot hotel van Van der Valk, een aantal fastfoodrestaurants en een nieuw duurzaam tankstation van DCB Berkel herrijzen.

Tegen het bestemmingsplan zijn verschillende bezwaren ingediend. De Raad van State houdt het plan voorlopig tegen omdat getwijfeld wordt of er genoeg onderzoek is gedaan naar de nadelige effecten die het project heeft op de natuur in het gebied.

In BN De Stem reageert ontwikkelaar Prohuis teleurgesteld op de uitspraak. Volgens directeur Arjan van de Graaf is het project echter nog niet van tafel. Sinds 2011 zijn partijen al bezig met de plannen voor de ontwikkeling van het terrein. Het project zet Bergen op Zoom volgens hem op de kaart en levert veel banen op. Bij het meest gunstigste scenario was de bouw in september van start gegaan. De opening stond in dat geval begin 2020 gepland.

Naast een Van der Valk Hotel met zo’n 140 kamers zijn er plannen voor een vestiging van McDonald’s en een Kentucky Fried Chicken. Bij het tankstation van DCB Berkel ligt de focus op een groot aantal duurzame alternatieven. In de plannen worden onder meer LNG, CNG, snellaadpalen en waterstof genoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.