Oprichter van tankstationformule TanQyou in de prijzen

Jan-Harmen Akkerman, eigenaar en directeur van TanQyou, heeft donderdag in MartiniPlaza in Groningen ‘De jonge ondernemersprijs van het noorden’ in de wacht gesleept. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een ondernemer uit Friesland, Groningen of Drenthe.

TanQyou werd drie jaar geleden opgericht en beschikt op dit moment over achttien tankstations. Daarnaast is het bedrijf van Akkerman bezig met het uitbreiden van het My TanQyou-account met daarin een scala aan nieuwe functies. Zo heeft de startup afgelopen jaar de parkeerapp TanQyou Park gelanceerd. Eind 2018 wordt de accessoire shop hierin geïntegreerd. Ook werkt het bedrijf op dit moment aan een eigen concept op het gebied van deelauto’s.

Enorme boost

“Het winnen van de Jonge ondernemersprijs is niet alleen een kroon op ons werk, maar geeft ons hele team een enorme boost!”, reageert Akkerman. Het ondernemen zat de winnaar al van kleins af aan in het bloed. Zo begon hij in zijn middelbare schoolperiode al zijn eerste onderneming. Daarna volgden verschillende andere bedrijven. Drie jaar geleden startte hij de formule TanQyou, die onbemand tanken leuker en persoonlijker moet maken.

TanQyou draait om digitale innovatie. Geïntegreerd in elke pomp bevindt zich een touchscreen. Via dit scherm, de website of app, kan een klant zich aanmelden voor het My TanQyou account. Is dit eenmaal gedaan, dan wordt de klant bij ieder bezoek herkend en begroet bij zijn of haar voornaam. Alle transacties worden automatisch opgeslagen in een eigen online-brandstofadministratie en iedere liter telt automatisch mee als lot voor een periodieke prijzenpot.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oprichter van tankstationformule TanQyou in de prijzen | TankPro.nl

Oprichter van tankstationformule TanQyou in de prijzen

Jan-Harmen Akkerman, eigenaar en directeur van TanQyou, heeft donderdag in MartiniPlaza in Groningen ‘De jonge ondernemersprijs van het noorden’ in de wacht gesleept. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een ondernemer uit Friesland, Groningen of Drenthe.

TanQyou werd drie jaar geleden opgericht en beschikt op dit moment over achttien tankstations. Daarnaast is het bedrijf van Akkerman bezig met het uitbreiden van het My TanQyou-account met daarin een scala aan nieuwe functies. Zo heeft de startup afgelopen jaar de parkeerapp TanQyou Park gelanceerd. Eind 2018 wordt de accessoire shop hierin geïntegreerd. Ook werkt het bedrijf op dit moment aan een eigen concept op het gebied van deelauto’s.

Enorme boost

“Het winnen van de Jonge ondernemersprijs is niet alleen een kroon op ons werk, maar geeft ons hele team een enorme boost!”, reageert Akkerman. Het ondernemen zat de winnaar al van kleins af aan in het bloed. Zo begon hij in zijn middelbare schoolperiode al zijn eerste onderneming. Daarna volgden verschillende andere bedrijven. Drie jaar geleden startte hij de formule TanQyou, die onbemand tanken leuker en persoonlijker moet maken.

TanQyou draait om digitale innovatie. Geïntegreerd in elke pomp bevindt zich een touchscreen. Via dit scherm, de website of app, kan een klant zich aanmelden voor het My TanQyou account. Is dit eenmaal gedaan, dan wordt de klant bij ieder bezoek herkend en begroet bij zijn of haar voornaam. Alle transacties worden automatisch opgeslagen in een eigen online-brandstofadministratie en iedere liter telt automatisch mee als lot voor een periodieke prijzenpot.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.