Fastned opent eerste snelwegstation in Duitsland

Fastned heeft vrijdag het eerste laadstation in Duitsland geopend. De locatie staat langs de snelweg A3 bij Limburg an der Lahn, ten oosten van Koblenz. Bij het oplaadstation staan meerdere 350 kW snelladers. Het station is vrijdag officieel geopend door burgemeester Marius Hahn van de gemeente waar het station staat, en door Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned.

Fastned wil dit jaar nog eens zeventien stations bij onze oosterburen openen, stuk voor stuk op strategische plekken langs de Duitse snelweg. Op de locatie die vrijdag geopend is, zitten ook verschillende wegrestaurants (Subway, McDonald’s en Kentucky Fried Chicken), een tankstation van HEM en een hotel.

“Het eerste snellaadstation van Fastned buiten Nederland is een aanwinst voor deze locatie en onderstreept de ambitie om de voorwaarden voor elektrische auto’s te verbeteren”, aldus burgemeester Hahn van Limburg an der Lahn. “Wij wensen het nieuwe station zo veel laadsessies toe, dat een uitbreiding naar andere locaties snel zal volgen.”

Over de grens

“Na de succesvolle Duitse Energiewende komt nu de Duitse Autowende. De komende jaren introduceren Duitse autobouwers zoals Porsche, Audi, Volkswagen, BMW en Mercedes volledig elektrische modellen die op hoog vermogen kunnen laden. Dit is een geweldige uitdaging en kans voor de auto-industrie en laadbedrijven als Fastned”, aldus Lubbers. “Wij bouwen samen met gemeenten, landeigenaren en toeleveranciers aan de laadinfrastructuur die nodig is om deze auto’s snel op te laden met energie van zon en wind.”

Fastned heeft de ambitie om een Europees netwerk van duizend snellaadstations te bouwen, waarvan enkele honderden in Duitsland. De stations bevinden zich op drukke zichtlocaties langs snelwegen en in steden. Hiermee wil Fastned elektrische rijders de vrijheid geven om door heel Europa te kunnen rijden. Fastned heeft inmiddels 73 stations operationeel in Nederland en werkt hard aan de uitrol van haar netwerk naar andere landen, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.