Foto: GinoPress B.V.

Dak van Total-tankstation ingestort; veel schade, geen gewonden

Foto: GinoPress B.V.

Bij Total-tankstation Selnisse in het Zeeuwse ‘s-Heer Arendskerke is in de nacht van maandag op dinsdag het dak ingestort. Er was op het moment dat het gebeurde niemand aanwezig bij het station. Volgens de brandweer zijn er geen veiligheidsrisico’s. Het tankstation ligt langs de A58 tussen Goes en Middelburg. Een versleten houten middenbalk is mogelijk de oorzaak van het instorten, maar dat wordt door Total Nederland nog niet bevestigd.

Bij de politie kwam de melding even na 02.00 uur binnen. Het station was op dat moment niet geopend en er waren ook geen klanten aan het tanken bij de nachtautomaat. Het dak van de overkapping van het tankstation is in het midden doorgezakt en ligt in een V-vorm op de grond. Over de oorzaak is op dit moment nog niets officieel naar buiten gebracht. Een versleten middenbalk zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Zeker is wel dat het instorten niet veroorzaakt is door een aanrijding met een voertuig.

Geen explosiegevaar

De brandweer laat weten dat er geen grote schade is ontstaan aan de pompinstallaties. Het parkeerterrein is in de nacht van maandag op dinsdag een aantal uur afgesloten geweest, maar van explosiegevaar is geen sprake. Het onderzoek wordt dinsdag voortgezet. Ook zal een start worden gemaakt met het opruimen van de ravage. Hoe lang de locatie buiten bedrijf zal zijn, is nog niet duidelijk.

(Foto: GinoPress B.V.)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.