Orange Gas wil fors groeien door nieuwe aandeelhouder Meewind

Orange Gas wil op termijn groeien naar een netwerk van duizend locaties in Nederland. Momenteel heeft de aanbieder van duurzame brandstoffen 65 vestigingen, maar dat aantal moet flink worden vergroot, mede doordat aandeelhouder Meewind aan boord is gestapt. De duurzame belegger neemt de aandelen over van GP Groot en van Stichting Doen.

In 2009 is Orange Gas gestart met het aanbieden van groengas. Onder meer bij traditionele tankstations zijn veel vulpunten van het in Heerenveen en Amsterdam gevestigde bedrijf te vinden. Tevens is het actief in de markt voor onder meer groene stroom voor elektrische auto’s en wil het in de toekomst starten met waterstof.

Ontdieselen

Meewind en Orange Gas willen door hun samenwerking de Nederlands mobiliteit ’ontdieselen’. “In Nederland rijdt 22 procent van de voertuigen op diesel. Deze voertuigen zijn verantwoordelijk voor 55 procent van het totale brandstofverbruik en nagenoeg alle fijnstof- en NOx-emissie. Grootste groep vervuilers zijn ruim 850.000 bestelauto’s. Door die op groengas of groene stroom te laten rijden, reduceert de uitstoot praktisch naar nul”, aldus Marcel Borger, mede-oprichter van Orange Gas.

Het bedrijf heeft op dit moment twee eigen groengas-productielocaties en 65 tankstations met uitsluitend schone brandstoffen. Daarvan stijgt de verkoop aan de pomp dit jaar met 35 tot 40 procent, denkt Borger. Door de investering van het duurzame beleggingsfonds Meewind hoopt Orange Gas op termijn te groeien naar tien groengas-productiefaciliteiten en duizend groene tankstations.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.