Bouw nieuwe TinQ stilgelegd door broedende vogels

De bouw van een nieuwe TinQ-vestiging in Ermelo is voor onbepaalde tijd stilgelegd. Op de bouwplaats hebben zich tientallen oeverzwaluwen genesteld. Omdat het dier een beschermde status heeft, mag het niet worden gestoord en kan de bouw ook niet verdergaan. Wanneer de werkzaamheden worden hervat, is nog niet bekend.

Het nieuwe TinQ-station moet verrijzen aan de Kolbaanweg in de Gelderse plaats. Het is een vervanger van de voormalige locatie aan de Oude Telgterweg in dezelfde plaats. Ter plekke komt een nieuwe woonwijk, waardoor het tankstation plaats moet maken.

Broedseizoen

Met de bouw was recentelijk begonnen. Maar een groep van zo’n zeventig oeverzwaluwen heeft roet in het eten gegooid. Het is momenteel broedseizoen en de vogels hebben nestjes gemaakt in een berg zand op de bouwplaats. Het zand was bedoeld als afdekking van de ondergrondse leidingen, schrijft Omroep Gelderland.

Daarvoor kan het voorlopig niet worden gebruikt. De vogels zijn zeldzaam en worden daarom beschermd. De gemeente besloot om de bouw stil te leggen en de bouwplaats met roodwitte linten af te zetten. Niemand mag in de buurt van de broedplaats komen. De bouwers dus ook niet.

Langere vertraging

Hoe lang deze situatie duurt, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het om minimaal drie tot vier maanden uitstel. Het hangt vooral af van wanneer de vogels weer vertrekken. Ze nestelen namelijk twee keer per jaar. Als de vogels in de volgende broedperiode dezelfde plek uitkiezen, kan dit tot nog meer vertraging leiden.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bouw nieuwe TinQ stilgelegd door broedende vogels | TankPro.nl

Bouw nieuwe TinQ stilgelegd door broedende vogels

De bouw van een nieuwe TinQ-vestiging in Ermelo is voor onbepaalde tijd stilgelegd. Op de bouwplaats hebben zich tientallen oeverzwaluwen genesteld. Omdat het dier een beschermde status heeft, mag het niet worden gestoord en kan de bouw ook niet verdergaan. Wanneer de werkzaamheden worden hervat, is nog niet bekend.

Het nieuwe TinQ-station moet verrijzen aan de Kolbaanweg in de Gelderse plaats. Het is een vervanger van de voormalige locatie aan de Oude Telgterweg in dezelfde plaats. Ter plekke komt een nieuwe woonwijk, waardoor het tankstation plaats moet maken.

Broedseizoen

Met de bouw was recentelijk begonnen. Maar een groep van zo’n zeventig oeverzwaluwen heeft roet in het eten gegooid. Het is momenteel broedseizoen en de vogels hebben nestjes gemaakt in een berg zand op de bouwplaats. Het zand was bedoeld als afdekking van de ondergrondse leidingen, schrijft Omroep Gelderland.

Daarvoor kan het voorlopig niet worden gebruikt. De vogels zijn zeldzaam en worden daarom beschermd. De gemeente besloot om de bouw stil te leggen en de bouwplaats met roodwitte linten af te zetten. Niemand mag in de buurt van de broedplaats komen. De bouwers dus ook niet.

Langere vertraging

Hoe lang deze situatie duurt, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het om minimaal drie tot vier maanden uitstel. Het hangt vooral af van wanneer de vogels weer vertrekken. Ze nestelen namelijk twee keer per jaar. Als de vogels in de volgende broedperiode dezelfde plek uitkiezen, kan dit tot nog meer vertraging leiden.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.