tankstation, vlaggen, Shell, FuelSave

Shell wil starten met thuisbezorgen van brandstof

Shell wil in Nederland brandstof gaan bezorgen bij klanten thuis of op het werk. Het bekijkt op dit moment de mogelijkheden hiervoor en overweegt om een pilot te starten. De dienst wordt waarschijnlijk onder de noemer Shell TapUp in de markt gezet. Literprijzen zijn ongeveer gelijk aan die in de tankstations, maar er wordt wel een extra bedrag gevraagd voor het bezorgen.

De oliemaatschappij brengt de dienst onder de aandacht door te stellen: ‘nooit meer omrijden vanuit je werk. Nooit meer tanken in je spaarzame vrije tijd. Maar een tankstation dat naar je toe komt.’ De brandstof moet straks worden bezorgd ‘op elke plek en wanneer jij (de klant, red.) dat wil’.

App

Wie gebruik wil maken van de dienst moet een app downloaden en daarop aangeven welke brandstof hij wil en op welke plek de auto kan worden gevuld. Een medewerker komt op het afgesproken tijdstip naar het voertuig toe en vult het bij. De klant hoeft op dat moment niet aanwezig te zijn bij de auto, schrijft (betaalde link) het FD.

Een woordvoerder benadrukt dat het project nog in de experimentele fase zit. Het bedrijf bekijkt momenteel de mogelijkheden en overweegt daarna een pilot te starten. Deze vindt waarschijnlijk plaats in Rotterdam. Een volledige uitrol is nog lang niet aan de orde, meldt het concern. Het wil sowieso eerst bekijken of TapUp überhaupt aanslaat.

Tankstations

De multinational ziet het bezorgen als een complementaire dienst en verwacht zeker niet dat hierdoor tankstations gaan verdwijnen. “Het is een toevoeging op de stations. Als je kijkt naar de hoeveelheden die daar omgaan, zijn dat niet de hoeveelheden waar je aan moet denken bij het bezorgen.”

Qua literprijzen denkt Shell aan een gemiddelde van de prijzen bij tankstations in de directe omgeving van de bezorgplek. Wel komt er een extra vergoeding voor het bezorgen. Volgens de gebruiksvoorwaarden gaat het om een bedrag van 3,95 euro.

Vloeistofdichte vloer

Tankstations hebben verplicht een vloeistofdichte vloer, om te voorkomen dat gelekte brandstof in de grond verdwijnt. Hoe Shell dit obstakel gaat tackelen, is nog niet duidelijk. Wel geeft de woordvoerder aan dat met alle milieu- en veiligheidsmaatregelen rekening wordt gehouden bij het bezorgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell wil starten met thuisbezorgen van brandstof | TankPro.nl
tankstation, vlaggen, Shell, FuelSave

Shell wil starten met thuisbezorgen van brandstof

Shell wil in Nederland brandstof gaan bezorgen bij klanten thuis of op het werk. Het bekijkt op dit moment de mogelijkheden hiervoor en overweegt om een pilot te starten. De dienst wordt waarschijnlijk onder de noemer Shell TapUp in de markt gezet. Literprijzen zijn ongeveer gelijk aan die in de tankstations, maar er wordt wel een extra bedrag gevraagd voor het bezorgen.

De oliemaatschappij brengt de dienst onder de aandacht door te stellen: ‘nooit meer omrijden vanuit je werk. Nooit meer tanken in je spaarzame vrije tijd. Maar een tankstation dat naar je toe komt.’ De brandstof moet straks worden bezorgd ‘op elke plek en wanneer jij (de klant, red.) dat wil’.

App

Wie gebruik wil maken van de dienst moet een app downloaden en daarop aangeven welke brandstof hij wil en op welke plek de auto kan worden gevuld. Een medewerker komt op het afgesproken tijdstip naar het voertuig toe en vult het bij. De klant hoeft op dat moment niet aanwezig te zijn bij de auto, schrijft (betaalde link) het FD.

Een woordvoerder benadrukt dat het project nog in de experimentele fase zit. Het bedrijf bekijkt momenteel de mogelijkheden en overweegt daarna een pilot te starten. Deze vindt waarschijnlijk plaats in Rotterdam. Een volledige uitrol is nog lang niet aan de orde, meldt het concern. Het wil sowieso eerst bekijken of TapUp überhaupt aanslaat.

Tankstations

De multinational ziet het bezorgen als een complementaire dienst en verwacht zeker niet dat hierdoor tankstations gaan verdwijnen. “Het is een toevoeging op de stations. Als je kijkt naar de hoeveelheden die daar omgaan, zijn dat niet de hoeveelheden waar je aan moet denken bij het bezorgen.”

Qua literprijzen denkt Shell aan een gemiddelde van de prijzen bij tankstations in de directe omgeving van de bezorgplek. Wel komt er een extra vergoeding voor het bezorgen. Volgens de gebruiksvoorwaarden gaat het om een bedrag van 3,95 euro.

Vloeistofdichte vloer

Tankstations hebben verplicht een vloeistofdichte vloer, om te voorkomen dat gelekte brandstof in de grond verdwijnt. Hoe Shell dit obstakel gaat tackelen, is nog niet duidelijk. Wel geeft de woordvoerder aan dat met alle milieu- en veiligheidsmaatregelen rekening wordt gehouden bij het bezorgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.