Verdubbeling laadpalen in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht

Het aantal laadpunten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht wordt de komende tijd verdubbeld. Momenteel zijn er ongeveer tweeduizend laadlocaties. Daar moeten er 2.400 bij komen. Hiermee willen de betrokken provincies inspelen op de stijgende vraag naar publieke laadpunten. De palen worden geëxploiteerd door aanbieder van alternatieve brandstoffen Pitpoint.

De nog te plaatsen laadfaciliteiten vallen onder de kapstok van het project Metropool Regio Amsterdam-Elektrisch (MRA-E) en het betreft laadpalen met elk twee oplaadpunten. De netwerkuitbreiding is mede afhankelijk van de ontwikkeling op de markt voor elektrische auto’s.

Elektrisch vervoer

MRA-E is in 2012 gestart als project om elektrisch vervoer in de gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam te stimuleren. Inmiddels is het projectgebied uitgebreid naar de gehele provincie Noord-Holland en zijn Flevoland en Utrecht erbij aangesloten. MRA-E realiseert oplaadinfrastructuur, stimuleert elektrisch rijden en zorgt voor kennisdeling in Nederland.

Het aantal elektrische auto’s groeit in ons land. Inmiddels rijden er ongeveer honderdduizend (semi-)elektrische voertuigen over de Nederlandse wegen. Als de overheidsdoelstelling van tweehonderdduizend elektrische auto’s in 2020 uitkomt, scheelt dat jaarlijks een miljoen vaten olie.

Lees ook: Driemaal zoveel laadpalen als tankstations in Nederland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.