tanken

Benzine en diesel verwisseld tijdens bijvullen Makro-station

tanken

Bij een vestiging van Makro in Duivendrecht hebben donderdag zo’n veertig automobilisten de verkeerde brandstof getankt. De leverancier vulde de ondergrondse dieseltank met benzine en andersom, waardoor de klanten van het tankstation hun voertuig niet met de juiste brandstof vulden. De leverancier gaat de schade aan de auto’s vergoeden.

Rond 15.00 uur donderdagmiddag werd de locatie aan de Flinesstraat in Duivendrecht voorzien van nieuwe brandstof. Kort daarop werd ontdekt dat er een fout was gemaakt tijdens het bijvullen, meldt de regionale zender AT5. Diverse klanten hadden zelf gemerkt dat er iets niet in orde was, anderen merkten het pas toen hun voertuig stil kwam te staan op de weg.

Afgesloten

Toen eenmaal was ontdekt dat er iets misgegaan was, werd de vestiging in Duivendrecht afgesloten voor klanten. Automobilisten die al de verkeerde brandstof hadden getankt en stil waren komen te staan, zijn geholpen door de ANWB en door een garagebedrijf dat vlakbij het betreffende tankstation ligt.

Dat brandstoffen per abuis worden verwisseld, is zeer ongebruikelijk. Toch is het niet de eerste keer dat het gebeurt. Vorig jaar werd verkeerd bijgevuld bij een tankstation in het Friese Bolsward. Een jaar eerder gebeurde dat bij een vestiging in Zwolle.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.