kaart, kassa, pas

Ruim 200 tankstations opgenomen in frauderegister

Al meer dan 200 tankstations die aangesloten zijn bij Beta, maken gebruik van het Waarschuwingsregister. Dat meldt belangenvereniging Beta. De groei is ook bij ander bedrijven in de detailhandel zichtbaar. Inmiddels vallen ruim 200.000 medewerkers onder de werking van het register.

In 2005 is het Waarschuwingsregister Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) van start gegaan. In het register kan het aangesloten winkelbedrijf nagaan of van een sollicitant een frauduleus verleden bekend is bij een ander deelnemend tankstation of winkelbedrijf. Bij sollicitaties kunnen deelnemers bekijken of kandidaten ooit gefraudeerd hebben. Als de sollicitant is opgenomen in het register, komt er een melding daarvan. Deelnemers kunnen overigens zelf ook een ontslagen frauderende medewerker plaatsen op het Waarschuwingsregister. Om dat te kunnen doen, moet er wel worden voldoen aan bepaalde criteria.

Kans verkleinen

Beta roept leden die nog geen gebruik maken van het Waarschuwingsregister om dat alsnog te doen. “Hoe meer deelnemers aan het register, hoe kleiner de kans dat fraudeurs een kans krijgen om ergens anders (bij uw bedrijf) aan de slag te gaan!”, aldus Beta. Deelname is gratis voor leden van de belangenvereniging. Aanmelden kan door het invullen van de toetredingsverklaring die te vinden is op de Beta-website.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.