Elektrische auto’s kunnen rijdend opladen in Engeland

De Britse overheid start een proef waarbij elektrische voertuigen kunnen opladen terwijl ze blijven rijden. Het opladen van de batterij gebeurt door middel van apparatuur die zich onder de weg bevindt. Daarmee moet de angst van automobilisten om met een lege batterij aan de kant te komen staan worden teruggedrongen en het gebruik van e-voertuigen worden bevorderd.

Er vindt eerst een test plaats, waarbij deze vorm van opladen op beperkte schaal wordt toegepast op niet-doorgaande wegen. De proef begint waarschijnlijk later dit jaar en duurt ongeveer achttien maanden. Daarna wordt besloten of het zogeheten systeem van ’dynamic wireless power transfer’ ook op andere plekken wordt toegepast. Het gaat dan vooral om snelwegen en andere doorgaande routes. De Britten trekken hier ruim zevenhonderd miljoen euro voor uit.

Oplaadtijd

De verkoop van volledig elektrische voertuigen neemt in Groot-Brittannië wel toe, maar het aantal is nog altijd beperkt. Momenteel zijn er ongeveer 40.000 auto’s met stekker in het koninkrijk. Onder meer de lange oplaadtijd en de vrees zonder elektriciteit te komen staan, weerhoudt veel mensen om een e-auto te kopen. Het nieuwe systeem van opladen moet beide drempels wegnemen.

Tegelijkertijd heeft de Britse overheid het voornemen om het aantal laadpalen langs snelwegen flink te verhogen. Elke twintig mijl (ongeveer 32 kilometer) moet een oplaadmogelijkheid worden gerealiseerd.

Lees ook: Kamp: kabinet blijft elektrisch rijden stimuleren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Elektrische auto’s kunnen rijdend opladen in Engeland”

Marc Smetsers|20.08.15|12:23

En we zijn los! Dit is volgens mij de oplossing!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Elektrische auto’s kunnen rijdend opladen in Engeland | TankPro.nl

Elektrische auto’s kunnen rijdend opladen in Engeland

De Britse overheid start een proef waarbij elektrische voertuigen kunnen opladen terwijl ze blijven rijden. Het opladen van de batterij gebeurt door middel van apparatuur die zich onder de weg bevindt. Daarmee moet de angst van automobilisten om met een lege batterij aan de kant te komen staan worden teruggedrongen en het gebruik van e-voertuigen worden bevorderd.

Er vindt eerst een test plaats, waarbij deze vorm van opladen op beperkte schaal wordt toegepast op niet-doorgaande wegen. De proef begint waarschijnlijk later dit jaar en duurt ongeveer achttien maanden. Daarna wordt besloten of het zogeheten systeem van ’dynamic wireless power transfer’ ook op andere plekken wordt toegepast. Het gaat dan vooral om snelwegen en andere doorgaande routes. De Britten trekken hier ruim zevenhonderd miljoen euro voor uit.

Oplaadtijd

De verkoop van volledig elektrische voertuigen neemt in Groot-Brittannië wel toe, maar het aantal is nog altijd beperkt. Momenteel zijn er ongeveer 40.000 auto’s met stekker in het koninkrijk. Onder meer de lange oplaadtijd en de vrees zonder elektriciteit te komen staan, weerhoudt veel mensen om een e-auto te kopen. Het nieuwe systeem van opladen moet beide drempels wegnemen.

Tegelijkertijd heeft de Britse overheid het voornemen om het aantal laadpalen langs snelwegen flink te verhogen. Elke twintig mijl (ongeveer 32 kilometer) moet een oplaadmogelijkheid worden gerealiseerd.

Lees ook: Kamp: kabinet blijft elektrisch rijden stimuleren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Elektrische auto’s kunnen rijdend opladen in Engeland”

Marc Smetsers|20.08.15|12:23

En we zijn los! Dit is volgens mij de oplossing!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.