Politie ontdekt illegaal tankstation in Drunen

De politie heeft in het Brabantse Drunen een illegaal tankstation aangetroffen in een woonhuis. In de woning aan de Kasteeldreef werd 19.000 liter diesel gevonden. Het vermoeden bestaat dat de diesel door diefstal is verkregen. Diverse mogelijke betrokkenen zijn inmiddels verhoord. In twee schuren bij de woning was de brandstof opgeslagen in diverse vaten met elk een inhoud van zo’n duizend liter.

De illegale activiteiten werden woensdag aangetroffen door de politie, in samenwerking met de douane en de gemeente Heusden. De douane werd ingeschakeld, omdat over diesel accijns moet worden betaald.

Gestolen

Op dezelfde locatie is ook een partij goederen aangetroffen, die door de instanties in beslag is genomen omdat wordt vermoed dat deze zijn gestolen. Momenteel loopt een onderzoek naar de kwestie, waarbij de douane zich richt op de herkomst van de brandstof en de politie onderzoek doet naar de goederen.

De gemeente Heusden, waar Drunen onder valt, gaat aan de eigenaar van de woning duidelijk maken dat de opslag van brandstof sowieso niet mag op die plek, ongeacht andere illegale activiteiten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie ontdekt illegaal tankstation in Drunen | TankPro.nl

Politie ontdekt illegaal tankstation in Drunen

De politie heeft in het Brabantse Drunen een illegaal tankstation aangetroffen in een woonhuis. In de woning aan de Kasteeldreef werd 19.000 liter diesel gevonden. Het vermoeden bestaat dat de diesel door diefstal is verkregen. Diverse mogelijke betrokkenen zijn inmiddels verhoord. In twee schuren bij de woning was de brandstof opgeslagen in diverse vaten met elk een inhoud van zo’n duizend liter.

De illegale activiteiten werden woensdag aangetroffen door de politie, in samenwerking met de douane en de gemeente Heusden. De douane werd ingeschakeld, omdat over diesel accijns moet worden betaald.

Gestolen

Op dezelfde locatie is ook een partij goederen aangetroffen, die door de instanties in beslag is genomen omdat wordt vermoed dat deze zijn gestolen. Momenteel loopt een onderzoek naar de kwestie, waarbij de douane zich richt op de herkomst van de brandstof en de politie onderzoek doet naar de goederen.

De gemeente Heusden, waar Drunen onder valt, gaat aan de eigenaar van de woning duidelijk maken dat de opslag van brandstof sowieso niet mag op die plek, ongeacht andere illegale activiteiten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.