Diesel in opslagtank benzine lijdt tot flinke schade bij Tinq

Een Tinq-station in het Friese Bolsward heeft forse schade geleden, doordat een ondergrondse opslagtank verkeerd is bijgevuld. In de benzinetank is per ongeluk diesel gestort, waardoor automobilisten problemen kregen met hun voertuig. De fout is inmiddels hersteld. Wel heeft het bedrijf besloten om het station tijdelijk te sluiten. Een dag later vond bij een Tinq in Warga een soortgelijk incident plaats.

De fout kwam aan het licht toen diverse klanten merkten dat hun voertuig niet naar behoren functioneerde. Er zijn diverse klachten geuit via social media. Dat een tank verkeerd wordt bijgevuld is een zeldzaamheid. Het overgrote deel van de stortingen van brandstof gaat vlekkeloos.

Tankstation

Wel is in november vorig jaar bij een ander tankstation een soortgelijk incident voorgevallen. Toeval of niet, ook toen ging het om een Tinq-vestiging, ditmaal in het Gelderse Bennekom. Destijds is de schade van gedupeerden vergoed.

Tinq is een onbemande formule en is in handen van Gulf Oil. Uit de onlangs verschenen branchemonitor Mobiliteit in Cijfers 2014 blijkt dat het, qua aantal stations, het grootse onbemande merk in Nederland is. De vestigingen-teller staat inmiddels op 288, gemeten in mei van dit jaar. Qua marktaandeel is het de tweede speler in het segment, na Tango. De formule is in de markt gezet door Shell. In 2004 verkocht de oliemaatschappij de stations aan Gulf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.