tankende automobilist

TankPro.nl nieuws-jaaroverzicht 2013

Afgelopen jaar op TankPro

Januari

 • Gedwongen sluiting tankstations is te zeer doemdenken
  Het gedwongen sluiten van tankstations is te zeer een vorm van doemdenken. Dat stelt Bovag-voorzitter Clemens van Hulten in reactie op uitlatingen van Nove-Directeur Erik de Vries en Beta-voorzitter Petra van Stijn die beiden stellen dat Nederland makkelijk af kan met met veel minder tankstations. Als er al tankstations in Nederland zullen afvallen, zullen dat […]
  Lees verder…

Februari

 • Q8 gaat vol voor Tango, ook aan de snelweg
  Q8, de moedermaatschappij van prijsvechter Tango, wil in versneld tempo de Q8-tankstations gaan omvormen tot Tango-locaties. Ook de 10 bemande Q8-locaties aan de snelweg komen hiervoor in aanmerking maar zullen in dat geval bemande stations blijven met een andere luifel. De shops zullen dan overgaan in een verhuur- of franchiseconstructie. Sommige ondernemers zouden al […]
  Lees verder…

Maart

 • Kelderende omzet aan de grens door accijnsverhogingen
  Tankstations aan de grens hebben te maken met een kelderende omzet sinds de accijnsverhogingen op brandstof en tabak per 1 januari zijn doorgevoerd. Er is bij sommige tankstations sprake van 25% tot 50% minder omzet ten opzichte van de laatste maanden van 2012. De pomphouders luiden de noodklok en roepen de regering op om aankomende […]
  Lees verder…

April

 • ‘Verklaar gemeentelijk beleid voor veiling tankstations failliet’
  Binnenkort zal weer een aankondiging worden gedaan voor de komende veiling van rijkswegtankstations. Er is nog veel op de huidige methodiek aan te merken. Als je als gemeente daadwerkelijk iets wilt doen aan marktwerking en nieuwe toetreders tot de markt een kans wilt geven, dan zou een systeem van loting een eerlijker methode zijn. Dat […]
  Lees verder…

Mei

 • De toekomst van de tankshop: beleving, food en shop-in-shop
  Tankstation-ondernemers hebben het steeds moeilijker om nog voldoende rendement te halen. Steeds vaker worden tankshops gesloten en gaat een ondernemer onbemand verder. Toch is er nog veel potentie in de huidige pompshops, bijvoorbeeld op horeca-gebied of assortiment. Maar hoe weet je wat te veranderen? Let vooral goed op de vraag in je omgeving en presenteer […]
  Lees verder…

Juni

 • Tankstations grote kans op boete wegens verboden tabaksreclame
  Tankstations lopen tegenwoordig grote risico’s om door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een boete te krijgen voor verboden tabaksreclame. Een paar losse pakjes bovenop de pakjes in het schap, het opstapelen van tabaksbussen achter de toonbank of het ophangen van een poster in een privé-ruimte, het wordt allemaal gezien als tabaksreclame. De fabrikanten adviseren […]
  Lees verder…

Juli

 • Tankstation-ondernemer zit in verdomhoekje van de overheid
  COMMENTAAR – De tankstationsector zit in de hoek waar de klappen vallen. En op de overheid hoeft de branche niet te rekenen. De tankstation-ondernemers wordt het steeds moeilijker gemaakt en de concurrentie krijgt ruim baan. Als het SP-amendement na de zomer wordt aangenomen dreigt tabaksverkoop ook nog eens volledig verboden te worden bij tankstations. Ondertussen […]
  Lees verder…

Augustus

 • Deal tussen Argos en Russisch Sistema van de baan
  De overname van Argos door het Russische Sistema gaat niet door. Dat bevestigen diverse betrouwbare bronnen tegenover TankPro. Ook is een meerderheid van de directie inmiddels opgestapt. De Russen verloren hun interesse onder meer door een afnemende winstgevendheid van het Rotterdamse bedrijf. Hoewel Argos een omzet heeft van circa 15 miljard euro, is de winst […]
  Lees verder…

September

 • BP Harmelen creëert supermarktgevoel met M&S-producten
  Een supermarkt in een tankshop. Zo mag je de vernieuwde pompshop van de BP in Harmelen langs de A12 wel noemen. Met plusminus 700 artikelen van de Britse retailer Marks&Spencer wil BP de klant eten en drinken bieden voor elk moment van de dag. De vernieuwde shop ging dinsdag open. Bij binnenkomst vallen de hoge […]
  Lees verder…

Oktober

 • Tango langs snelweg voldoet aan omzet-verwachtingen
  De onlangs geopende Tango langs rijksweg A27 bij Eemnes voldoet aan de verwachtingen van moederbedrijf Q8. Op 20 september opende de eerste Tango aan een snelweg en na twee weken blijkt de omzet op het gewenste niveau. Dat meldt strategic project manager Martijn Hazebroek van Q8. Hoeveel omzet is gedraaid de afgelopen 14 dagen deelt […]
  Lees verder…

November

 • Ruime opzet en smaller assortiment in grootste Lukoil
  Ruime gangpaden, een smaller assortiment en een focus op eten en drinken. Dat zijn belangrijke shopkenmerken van de Lukoil-vestiging in Kerkrade die vrijdag officieel de deuren opende. Ook heeft het bedrijf gekozen voor een Panos-bakery en een corner van koffieproducent Lavazza. De vestiging aan de Wiebachstraat is de grootste Lukoil van de Benelux met onder […]
  Lees verder…

December

 • Ondernemers: ‘Scheiden brandstof en shop geeft veel rust’
  Verhuren van het voorterrein kan veel rust bieden en stelt je in staat flink te snijden in de uitgaven. Dat zegt shophouder Harold van den Broeke. Hij is eigenaar van een tankshop in Oss en verhuurt zijn voorterrein aan Tango. “Ik heb geen zorgen over facturatie, hoef niet achter doorrijders aan en houd onder de […]
  Lees verder…

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TankPro.nl nieuws-jaaroverzicht 2013 | TankPro.nl
tankende automobilist

TankPro.nl nieuws-jaaroverzicht 2013

Afgelopen jaar op TankPro

Januari

 • Gedwongen sluiting tankstations is te zeer doemdenken
  Het gedwongen sluiten van tankstations is te zeer een vorm van doemdenken. Dat stelt Bovag-voorzitter Clemens van Hulten in reactie op uitlatingen van Nove-Directeur Erik de Vries en Beta-voorzitter Petra van Stijn die beiden stellen dat Nederland makkelijk af kan met met veel minder tankstations. Als er al tankstations in Nederland zullen afvallen, zullen dat […]
  Lees verder…

Februari

 • Q8 gaat vol voor Tango, ook aan de snelweg
  Q8, de moedermaatschappij van prijsvechter Tango, wil in versneld tempo de Q8-tankstations gaan omvormen tot Tango-locaties. Ook de 10 bemande Q8-locaties aan de snelweg komen hiervoor in aanmerking maar zullen in dat geval bemande stations blijven met een andere luifel. De shops zullen dan overgaan in een verhuur- of franchiseconstructie. Sommige ondernemers zouden al […]
  Lees verder…

Maart

 • Kelderende omzet aan de grens door accijnsverhogingen
  Tankstations aan de grens hebben te maken met een kelderende omzet sinds de accijnsverhogingen op brandstof en tabak per 1 januari zijn doorgevoerd. Er is bij sommige tankstations sprake van 25% tot 50% minder omzet ten opzichte van de laatste maanden van 2012. De pomphouders luiden de noodklok en roepen de regering op om aankomende […]
  Lees verder…

April

 • ‘Verklaar gemeentelijk beleid voor veiling tankstations failliet’
  Binnenkort zal weer een aankondiging worden gedaan voor de komende veiling van rijkswegtankstations. Er is nog veel op de huidige methodiek aan te merken. Als je als gemeente daadwerkelijk iets wilt doen aan marktwerking en nieuwe toetreders tot de markt een kans wilt geven, dan zou een systeem van loting een eerlijker methode zijn. Dat […]
  Lees verder…

Mei

 • De toekomst van de tankshop: beleving, food en shop-in-shop
  Tankstation-ondernemers hebben het steeds moeilijker om nog voldoende rendement te halen. Steeds vaker worden tankshops gesloten en gaat een ondernemer onbemand verder. Toch is er nog veel potentie in de huidige pompshops, bijvoorbeeld op horeca-gebied of assortiment. Maar hoe weet je wat te veranderen? Let vooral goed op de vraag in je omgeving en presenteer […]
  Lees verder…

Juni

 • Tankstations grote kans op boete wegens verboden tabaksreclame
  Tankstations lopen tegenwoordig grote risico’s om door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een boete te krijgen voor verboden tabaksreclame. Een paar losse pakjes bovenop de pakjes in het schap, het opstapelen van tabaksbussen achter de toonbank of het ophangen van een poster in een privé-ruimte, het wordt allemaal gezien als tabaksreclame. De fabrikanten adviseren […]
  Lees verder…

Juli

 • Tankstation-ondernemer zit in verdomhoekje van de overheid
  COMMENTAAR – De tankstationsector zit in de hoek waar de klappen vallen. En op de overheid hoeft de branche niet te rekenen. De tankstation-ondernemers wordt het steeds moeilijker gemaakt en de concurrentie krijgt ruim baan. Als het SP-amendement na de zomer wordt aangenomen dreigt tabaksverkoop ook nog eens volledig verboden te worden bij tankstations. Ondertussen […]
  Lees verder…

Augustus

 • Deal tussen Argos en Russisch Sistema van de baan
  De overname van Argos door het Russische Sistema gaat niet door. Dat bevestigen diverse betrouwbare bronnen tegenover TankPro. Ook is een meerderheid van de directie inmiddels opgestapt. De Russen verloren hun interesse onder meer door een afnemende winstgevendheid van het Rotterdamse bedrijf. Hoewel Argos een omzet heeft van circa 15 miljard euro, is de winst […]
  Lees verder…

September

 • BP Harmelen creëert supermarktgevoel met M&S-producten
  Een supermarkt in een tankshop. Zo mag je de vernieuwde pompshop van de BP in Harmelen langs de A12 wel noemen. Met plusminus 700 artikelen van de Britse retailer Marks&Spencer wil BP de klant eten en drinken bieden voor elk moment van de dag. De vernieuwde shop ging dinsdag open. Bij binnenkomst vallen de hoge […]
  Lees verder…

Oktober

 • Tango langs snelweg voldoet aan omzet-verwachtingen
  De onlangs geopende Tango langs rijksweg A27 bij Eemnes voldoet aan de verwachtingen van moederbedrijf Q8. Op 20 september opende de eerste Tango aan een snelweg en na twee weken blijkt de omzet op het gewenste niveau. Dat meldt strategic project manager Martijn Hazebroek van Q8. Hoeveel omzet is gedraaid de afgelopen 14 dagen deelt […]
  Lees verder…

November

 • Ruime opzet en smaller assortiment in grootste Lukoil
  Ruime gangpaden, een smaller assortiment en een focus op eten en drinken. Dat zijn belangrijke shopkenmerken van de Lukoil-vestiging in Kerkrade die vrijdag officieel de deuren opende. Ook heeft het bedrijf gekozen voor een Panos-bakery en een corner van koffieproducent Lavazza. De vestiging aan de Wiebachstraat is de grootste Lukoil van de Benelux met onder […]
  Lees verder…

December

 • Ondernemers: ‘Scheiden brandstof en shop geeft veel rust’
  Verhuren van het voorterrein kan veel rust bieden en stelt je in staat flink te snijden in de uitgaven. Dat zegt shophouder Harold van den Broeke. Hij is eigenaar van een tankshop in Oss en verhuurt zijn voorterrein aan Tango. “Ik heb geen zorgen over facturatie, hoef niet achter doorrijders aan en houd onder de […]
  Lees verder…

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.