terminal

Shell gaat in zee met Gasunie en Vopak in distributie LNG

terminal

De Nederlandse Gasunie en tankopslagbedrijf Vopak hebben Shell gestrikt als eerste klant voor de LNG-terminal die op de Maasvlakte bij Rotterdam zal worden gebouwd. Het doel van deze overslagterminal is om LNG (vloeibaar aardgas) beschikbaar te maken voor verdere distributie naar schepen en tankstations. Op deze manier kan LNG gebruikt worden als een schone alternatieve brandstof in de transportsector.

De overeenkomst met Shell markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van het project. De nieuwe terminal komt naast Gate terminal en beide terminals worden verbonden via een pijplijn. Naar de Gate terminal worden per schip grote hoeveelheden LNG aangevoerd vanuit alle delen van de wereld.

Tankwagens

De nieuwe terminal zal de LNG in kleinere hoeveelheden opsplitsen voor verdere distributie en zal vooralsnog bestaan uit een aanlegsteiger en twee laadpunten voor tankwagens. De LNG Break Bulk terminal zal naar verwachting eind 2014 in bedrijf worden genomen, afhankelijk van het verkrijgen van de relevante toestemmingen.

Terminal

De LNG Break Bulk terminal vormt het begin van een kleinschalige LNG-keten in Nederland en Noordwest-Europa. Het project wordt ondersteund door de Nederlandse overheid en sluit aan bij de recent aangekondigde ‘Green Deal’ voor de Waddenzee en het Rijnvaartgebied.

Dat is een publiek-private samenwerking met als doel LNG te introduceren als een schone transportbrandstof voor tankwagens en schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.