Coca-Cola kiest voor vrachtwagen op biogas

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft maandag de nieuwe vrachtwagen van Coca-Cola op 100 procent biogas officieel in gebruik gesteld. De laatste technologie maakt het nu mogelijk om een zwaardere vrachtwagen (tot maximaal 45.000 kg), te laten rijden op biogas.

Door de ingebruikname van deze schone vrachtvervoers-oplossing, wordt de CO2-uitstoot met 80 procent per pallet verlaagd. Daarnaast zijn de NOx- en fijnstofemissies van de nieuwe truck tot ongeveer 90 procent lager ten opzichte van de gebruikelijke Euro V trucks.

Voorbeeld

Minister Schultz van Haegen moedigt het gebruik van de duurzame vrachtwagen door Coca-Cola aan: “Coca-Cola geeft met dit initiatief het goede voorbeeld. Je wagenpark laten rijden op 100% biogas zet echt zoden aan de dijk. Een bruisend idee van dit bedrijf; dat smaakt naar meer.”

Diesel

De nieuwe vrachtwagen van Coca-Cola rijdt volledig op biogas (methaangas), in plaats van op diesel. Biogas is een alternatieve groene brandstof en een 100 procent hernieuwbare energiebron. In samenwerking met vervoerder Vermeer, worden vrachtwagens ingezet voor vervoer naar klanten en tussen de Coca-Colafabrieken in Nederland en België.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.