Esso verwacht groei energieverbruik met 30%

Exxon Mobil, de moedermaatschappij van Esso, verwacht dat de wereldeconomie tussen 2010 en 2040 zal verdubbelen, dankzij de toenemende vraag naar energie wereldwijd. Dit zegt Rex W. Tillerson, chief-executive van Exxon Mobil.

Volgens Tillerson zal de vraag naar energie de komende 30 jaar met meer dan 30% stijgen. De wereld zal in het energiebeleid moeten investeren en tevens naar ontwikkelingen moeten kijken om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Samenspel

De nieuwe economische groei kan alleen gebeuren als er een samenspel van factoren onstaat, zegt Tillerson. De industrie moet investeren in een veilige en milieuvriendelijk ontwikkeling van energie. Overheden moeten zorgen voor een eerlijke, stabiele juridische en belastingtechnische regelgeving.

Daarnaast moeten consumenten beseffen hoe belangrijk de rol van energie is in de ontwikkeling van de economie en maatschappij, maar ook hoe een solide beleid bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame energie.

Tegenslagen

De huidige economische tegenslagen zullen niet eeuwig voortduren, is de verwachting van de topman. Hij wijst erop dat de geschiedenis heeft aangetoond dat een efficient en op de markt inspelend energiebeleid de beste weg is naar economische groei en technologische voortgang. Zo meldt RTL Z.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.