Shell-tankstation favoriet bij automobilist

Nederlandse automobilisten tanken het liefst bij Shell. Dat blijkt uit een onderzoek van onafhankelijk marktanalist, Datamonitor. Op de tweede plaats komt BP, gevolgd door Esso. Texaco en Total nemen gezamelijk de vierde plaats in.

Uit het onderzoek blijkt dat Shell het hoogst scoort op het gebied van benzineprijs, klantenservice, en pompshop. Volgens onderzoeker Alex Jeater van Datamonitor is de uitslag niet verrassend.: “Nederland is de thuisbasis van Shell en kan alleen hierom al op sympathie van de automobolist rekenen. Bovendien  heeft Shell met voorpsrong de meeste tankstations in het land.”

Benzineprijs

Dat automobilisten ook voor Shell kiezen als het om de benzineprijs gaat, is volgens Jeater te verklaren door het groeiend aantal onbemande Shell-stations. “13 Procent van de Shell-tankstations is onbemand. Daardoor kan de oliemaatschappij met concurrerende prijzen werken.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.