Klimaatneutrale Euro 95 succes voor AgriSnel-tankstations

De klimaatneutrale benzine Euro 95 Green Label slaat dermate aan bij de Zeeuwse automobilist dat de brandstof binnenkort op alle 14 AgriSnel-tankstations in Zeeland valt te krijgen. Met Euro 95 Green Label is een aantal maanden proefgedraaid bij het AgriSnel-tankstation in Goes

Onder de noemer ‘Tank aan de toekomst’ kan er sinds mei dit jaar Euro 95 Green label bezine worden getankt bij de AgriSneltank in Goes. Het is exact dezelfde bezine als gewone Euro 95, maar is ‘klimaatneutraal’ doordat de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door elders de uitstoot van eenzelfde hoeveelheid CO2 te voorkomen.

Windmolens

Bijvoorbeeld door energie op te wekken met zonnepanelen of windmolens in plaats van met een kolen- of gascentrale. Voor elke liter die aan de pomp wordt getankt, wordt vijf eurocent gestort in het Zeeuws Klimaatfonds. De klant betaalt twee cent per liter extra, de overige drie cent komt voor rekening van exploitant CZAV.

Proef

Het gaat om een proef, maar volgens hoofd brandstoffen Rob Augustijn loopt het erg goed, laat hij in de PZC weten. “We hebben door de vakantieperiode nog geen precies beeld, maar tot nu toe tankt vijf tot tien procent van de klanten Green Label.” Dat veel mensen het in deze tijd wellicht ontzien om twee cent per liter extra te betalen, ziet Augustijn niet zo. “Dat is altijd nog acht cent minder dan langs de snelweg. En je doet het natuurlijk voor het milieu.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Klimaatneutrale Euro 95 succes voor AgriSnel-tankstations | TankPro.nl

Klimaatneutrale Euro 95 succes voor AgriSnel-tankstations

De klimaatneutrale benzine Euro 95 Green Label slaat dermate aan bij de Zeeuwse automobilist dat de brandstof binnenkort op alle 14 AgriSnel-tankstations in Zeeland valt te krijgen. Met Euro 95 Green Label is een aantal maanden proefgedraaid bij het AgriSnel-tankstation in Goes

Onder de noemer ‘Tank aan de toekomst’ kan er sinds mei dit jaar Euro 95 Green label bezine worden getankt bij de AgriSneltank in Goes. Het is exact dezelfde bezine als gewone Euro 95, maar is ‘klimaatneutraal’ doordat de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door elders de uitstoot van eenzelfde hoeveelheid CO2 te voorkomen.

Windmolens

Bijvoorbeeld door energie op te wekken met zonnepanelen of windmolens in plaats van met een kolen- of gascentrale. Voor elke liter die aan de pomp wordt getankt, wordt vijf eurocent gestort in het Zeeuws Klimaatfonds. De klant betaalt twee cent per liter extra, de overige drie cent komt voor rekening van exploitant CZAV.

Proef

Het gaat om een proef, maar volgens hoofd brandstoffen Rob Augustijn loopt het erg goed, laat hij in de PZC weten. “We hebben door de vakantieperiode nog geen precies beeld, maar tot nu toe tankt vijf tot tien procent van de klanten Green Label.” Dat veel mensen het in deze tijd wellicht ontzien om twee cent per liter extra te betalen, ziet Augustijn niet zo. “Dat is altijd nog acht cent minder dan langs de snelweg. En je doet het natuurlijk voor het milieu.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.