Duitsers kiezen voor auto op gas

Het merendeel van de Duitsers kiest voor een auto op gas. Groen gas eindigt in Duitsland op plek vier, ruim voor elektrisch aangedreven auto’s. Dit blijkt uit onderzoek van technisch onderzoeksbureau Gartner. 

Het onderzoek van Gartner toont aan dat auto’s die rijden op gas het meest populair zijn in Duitsland. Gevolgd door auto’s met hybride-aandrijving, benzinemotoren en motoren die geschikt zijn voor groen gas.

Populair

De populariteit van auto’s met dieselmotoren is in Duitsland flink gedaald. De elektrische auto is volgens Gartner het minst populair. Slechts 16 procent van de Duitsers zou overwegen een elektrische auto te kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.