groengas

Extra subsidie voor rijden op groengas

Bedrijven die voor het einde van het jaar een auto aanschaffen die op groengas rijdt, krijgen drieduizend euro subsidie per auto.  Voorwaarde is wel dat er minimaal drie auto’s worden aangeschaft. Het is ook mogelijk om als combinatie van een aantal bedrijven de subsidie aan te vragen.

Met de landelijke subsidie wil het Rijk stimuleren dat bedrijven vaker gaan kiezen voor een wagenpark dat op groengas rijdt. De regeling is niet stapelbaar met andere subsidies voor het rijden op groengas die in sommige provincies gelden.

Goedkoper rijden

Auto’s op groengas zijn in de aanschaf duurder dan de benzine- of dieselvarianten. Het verschil kan soms oplopen tot een paar duizend euro. Het voordeel van groengas is dat het goedkoper is dan benzine of diesel. 1 kg Groengas kost 85 eurocent aan de pomp. Zonder subsidieregeling is rijden op groengas vanaf 13.000 km per jaar nu al de goedkoopste manier van autorijden.

Een ander voordeel is dat het aantal tankstations met groengas gestaag groeit. Momenteel kan er al bij  63 stations groengas worden getankt, verdeeld tussen CNG Net (38 locaties) en Orangegas ( 25 locaties). Orangegas wil nog dit jaar het aantal vullocaties uitbreiden met 31.

Groengas

Volgens staatssecretaris Atsma van Mlilieu is groengas niet alleen goed voor het milieu maar biedt het ook een nieuw perspectief voor de landbouw. Ook automerken zien in toenemende mate de voordelen van rijden op groengas en passen hun modellen hierop aan.

Aanvragen voor de subsidieregeling moeten voor 31 december 2011 worden ingediend. De voorwaarden zijn terug te vinden bij Agentschap.nl.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.