arrestatie, handboeien, politie

Benzinedief opgepakt in Rotterdam na achtervolging

De politie heeft vrijdagavond na een achtervolging een 22-jarige Schiedammer opgepakt. De man had eerst kentekenplaten gestolen en tankte daarna brandstof bij een tankstation aan de Tjalklaan in Rotterdam. Hij reed weg zonder te betalen.

De politie kreeg vrijdag rond 22.30 uur de melding over de gestolen kentekenplaten. Kort daarna meldde het tankstation de brandstofdiefstal. De agenten zagen de auto die eerder bij de kentekendiefstal was opgegeven, en gaven de bestuurder van de auto een stopteken. Toen de agenten bij de auto kwamen ging de man er echter met hoge snelheid vandoor. De agenten moesten wegspringen om niet geraakt te worden.

Aangehouden

De man reed in zijn vlucht over groenstroken en trottoirs. Hij kon uiteindelijk op de Overschieseweg richting Schiedam worden aangehouden en is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen.

Benzinedieven hebben vaak meer op hun kerfstok dan het stelen van benzine. Vaak rijden zij onverzekerd rond of hebben zij nog boetes uit staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.