gulf, tankstation, haaksbergen

Tankstation Haaksbergen moet stoppen met LPG-verkoop

gulf, tankstation, haaksbergen

Gulf tankstation Nijenhuis aan de Hengelosestraat in Haaksbergen moet stoppen met de verkoop van LPG. Het pompstation bood de brandstof ruim dertig jaar lang aan. De gemeente mag nu van het ministerie van VROM geen vergunning meer verlenen.

Volgens Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen (Bevi) is het verplicht om bij LPG-vulpunten strengere veiligheidsafstanden in acht te nemen. De ondergronde opslagtank moet bijvoorbeeld meer dan 25 meter van woonhuizen verwijderd zijn. Bij het tankstation in Haaksbergen bedraagt de afstand tot het dichtstbijzijnde woonhuis maar 16 meter.

Richtlijnen

“Dit soort richtlijnen worden opgesteld aan de hand van calamiteiten die elders in het land of in Europa hebben plaatsgehad. Hier is nog nooit wat gebeurd”, zegt Gerard Nijenhuis, exploitant van het tankstation tegen de Twentsche Courant Tubantia.

“Het tankstation staat hier al meer dan dertig jaar en ook de huizen staan er al veel langer. Het is al zoveel jaren goed gedaan en nu mag het ineens niet meer. En dat terwijl wij ons altijd aan de regels houden.’’

De exploitant eist een schadeloosstelling. De gemeente wil dat de schadevergoeding betaald wordt door het ministerie van VROM. Het ministerie vindt echter dat de gemeente moet betalen.

LPG

Nijenhuis is op zoek naar een oplossing zodat de LPG-uitgifte toch kan blijven. “Gulf kijkt of het verleggen van de tank mogelijk is. Verder wordt de juridische kant van de zaak onder de loep genomen”, zegt de pomphouder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.