De bouw van een bp-tankstation inclusief mega-vrachtwagenparkeerplaats op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard aan de snelweg A15 tussen Barendrecht en Ridderkerk mag doorgaan. Dit heeft de rechter besloten in een zaak waarin Shell vroeg om een nieuwe aanbestedingsprocedure.
'verheugd met uitspraak'

Rechter geeft groen licht voor bp mobility hub met tankstation aan A15

bp ontwikkelt op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, ten zuiden van knooppunt Capelle aan den IJssel, een mobility hub met bemand tankstation en truckparking voor tenminste honderd vrachtwagens. Foto: ProMedia, 2023

De bouw van een bp-tankstation inclusief mega-vrachtwagenparkeerplaats op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard vlakbij de snelweg A15 tussen Barendrecht en Ridderkerk mag doorgaan. Dit heeft de rechter besloten in een zaak waarin Shell vroeg om een nieuwe aanbestedingsprocedure.

Dit laat bp in een persbericht weten. De Britse energiereus ontwikkelt op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, ten zuiden van knooppunt Capelle aan den IJssel, een tankstation met truckparking voor tenminste honderd vrachtwagens. In een kort geding vroeg Shell om een nieuwe aanbestedingsprocedure. Op 17 november 2023 deed de rechter uitspraak in de zaak waarbij zij stelde niet mee te gaan in de eis van Shell. Hierdoor kan de realisatie door bp van de nieuwe tank- en parkeerlocatie vlakbij de op- en afrit ‘Barendrecht’ van de A15 doorgaan. Hiervoor wordt binnenkort een reserveringsovereenkomst gesloten met Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR).

Strategie

“We zijn verheugd met deze uitspraak”, zegt Ruben Beens, low carbon mobility execution manager bij bp. “De exploitatie van deze locatie past zeer goed binnen onze strategie waarmee we ook onze klanten helpen te verduurzamen.”

Voor het tankstation en de vrachtwagenparkeerplaats is een kavel van ruim vijf hectare gereserveerd aan de Basilicumweg, tussen de Verbindingsweg en snelweg A15. Het project moet uitgroeien tot een ‘mobilteitshub’ met naast het tankstation mogelijkheden voor elektrisch laden, een parkeerplaats en chauffeursvoorzieningen. Tijdens de ontwerpfase van de mobiliteitshuis zal bekeken worden welke overige voorzieningen op den duur gerealiseerd zullen worden.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rechter geeft groen licht voor bp mobility hub met tankstation aan A15 | TankPro.nl
De bouw van een bp-tankstation inclusief mega-vrachtwagenparkeerplaats op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard aan de snelweg A15 tussen Barendrecht en Ridderkerk mag doorgaan. Dit heeft de rechter besloten in een zaak waarin Shell vroeg om een nieuwe aanbestedingsprocedure.
'verheugd met uitspraak'

Rechter geeft groen licht voor bp mobility hub met tankstation aan A15

bp ontwikkelt op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, ten zuiden van knooppunt Capelle aan den IJssel, een mobility hub met bemand tankstation en truckparking voor tenminste honderd vrachtwagens. Foto: ProMedia, 2023

De bouw van een bp-tankstation inclusief mega-vrachtwagenparkeerplaats op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard vlakbij de snelweg A15 tussen Barendrecht en Ridderkerk mag doorgaan. Dit heeft de rechter besloten in een zaak waarin Shell vroeg om een nieuwe aanbestedingsprocedure.

Dit laat bp in een persbericht weten. De Britse energiereus ontwikkelt op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, ten zuiden van knooppunt Capelle aan den IJssel, een tankstation met truckparking voor tenminste honderd vrachtwagens. In een kort geding vroeg Shell om een nieuwe aanbestedingsprocedure. Op 17 november 2023 deed de rechter uitspraak in de zaak waarbij zij stelde niet mee te gaan in de eis van Shell. Hierdoor kan de realisatie door bp van de nieuwe tank- en parkeerlocatie vlakbij de op- en afrit ‘Barendrecht’ van de A15 doorgaan. Hiervoor wordt binnenkort een reserveringsovereenkomst gesloten met Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR).

Strategie

“We zijn verheugd met deze uitspraak”, zegt Ruben Beens, low carbon mobility execution manager bij bp. “De exploitatie van deze locatie past zeer goed binnen onze strategie waarmee we ook onze klanten helpen te verduurzamen.”

Voor het tankstation en de vrachtwagenparkeerplaats is een kavel van ruim vijf hectare gereserveerd aan de Basilicumweg, tussen de Verbindingsweg en snelweg A15. Het project moet uitgroeien tot een ‘mobilteitshub’ met naast het tankstation mogelijkheden voor elektrisch laden, een parkeerplaats en chauffeursvoorzieningen. Tijdens de ontwerpfase van de mobiliteitshuis zal bekeken worden welke overige voorzieningen op den duur gerealiseerd zullen worden.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.