Extinction Rebellion Lelystad protesteert tegen komst tankstation Fieten Olie
reclamedoek op de kop

Extinction Rebellion protesteert tegen komst tankstation Fieten Olie

Fieten Olie maakte in september 2021 bekend aan de Houtribweg in Lelystad een 11.000 m2 groot kavel voor een tank- en laadstation te hebben verworven. Foto: Fieten Olie, 2023

De afdeling Lelystad van de activistische beweging Extinction Rebellion protesteert tegen de komst van een tankstation van Fieten Olie naar Lelystad. Hiertoe heeft Extinction Rebellion het reclamespandoek van Fieten Olie aan de Houtribweg op de kop gehangen en er protestvlaggen geplaatst.

Lokale media in de regio Lelystad meldt van Extinction Rebellion Lelystad bericht te hebben ontvangen waarin wordt geprotesteerd tegen de komst van een Fieten Olie tankstation naar de plaats in de Flevopolder. In een tijd waarin de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker worden, is volgens XR Lelystad de keuze voor fossiele energie ‘de wereld op zijn kop’. Ook is volgens hen de bouw van een nieuw tankstation met fossiele brandstoffen ‘oliedom’. Daarom is het reclamespandoek aan de Houtribweg in Lelystad waarin Fieten Olie de komst van het tankstation naar de locatie aankondigt door de protestorganisatie op de kop gehangen. XR Lelystad roept het bedrijf uit Hollandscheveld op om duurzame alternatieven te omarmen zoals elektrische oplaadpunten en waterstof. Daarnaast wordt Fieten Olie uitgedaagd om van het station ‘een groen en eco-vriendelijk station te maken’.

Onbemand

Fieten Olie maakte in september 2021 bekend dat het een 11.000 m2 grote kavel had verworven aan de Houtribweg in Lelystad. ‘De vergunning voor een onbemand tankstation is binnen en op korte termijn zullen wij starten met de voorbereidingen en de bouw van dit tankstation’, aldus het bedrijf destijds. De tanklocatie zou volgens Fieten Olie reguliere en duurzame brandstoffen gaan aanbieden en tevens een aantal snelladers krijgen. Twee jaar na de aankondiging is er op het terrein vlakbij de snelweg A6 nog geen sprake van bouwactiviteiten.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extinction Rebellion protesteert tegen komst tankstation Fieten Olie | TankPro.nl
Extinction Rebellion Lelystad protesteert tegen komst tankstation Fieten Olie
reclamedoek op de kop

Extinction Rebellion protesteert tegen komst tankstation Fieten Olie

Fieten Olie maakte in september 2021 bekend aan de Houtribweg in Lelystad een 11.000 m2 groot kavel voor een tank- en laadstation te hebben verworven. Foto: Fieten Olie, 2023

De afdeling Lelystad van de activistische beweging Extinction Rebellion protesteert tegen de komst van een tankstation van Fieten Olie naar Lelystad. Hiertoe heeft Extinction Rebellion het reclamespandoek van Fieten Olie aan de Houtribweg op de kop gehangen en er protestvlaggen geplaatst.

Lokale media in de regio Lelystad meldt van Extinction Rebellion Lelystad bericht te hebben ontvangen waarin wordt geprotesteerd tegen de komst van een Fieten Olie tankstation naar de plaats in de Flevopolder. In een tijd waarin de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker worden, is volgens XR Lelystad de keuze voor fossiele energie ‘de wereld op zijn kop’. Ook is volgens hen de bouw van een nieuw tankstation met fossiele brandstoffen ‘oliedom’. Daarom is het reclamespandoek aan de Houtribweg in Lelystad waarin Fieten Olie de komst van het tankstation naar de locatie aankondigt door de protestorganisatie op de kop gehangen. XR Lelystad roept het bedrijf uit Hollandscheveld op om duurzame alternatieven te omarmen zoals elektrische oplaadpunten en waterstof. Daarnaast wordt Fieten Olie uitgedaagd om van het station ‘een groen en eco-vriendelijk station te maken’.

Onbemand

Fieten Olie maakte in september 2021 bekend dat het een 11.000 m2 grote kavel had verworven aan de Houtribweg in Lelystad. ‘De vergunning voor een onbemand tankstation is binnen en op korte termijn zullen wij starten met de voorbereidingen en de bouw van dit tankstation’, aldus het bedrijf destijds. De tanklocatie zou volgens Fieten Olie reguliere en duurzame brandstoffen gaan aanbieden en tevens een aantal snelladers krijgen. Twee jaar na de aankondiging is er op het terrein vlakbij de snelweg A6 nog geen sprake van bouwactiviteiten.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.