Na veertig jaar strijd krijgt Vijfhuizen in 2024 eindelijk nieuw tankstation Hendriks
aan N205

Na veertig jaar strijd krijgt Vijfhuizen eindelijk nieuw tankstation Hendriks

Hendriks heeft onder de eigen naam drie tankstations. Die in Vijfhuizen verhuist naar een nieuwe locatie ten oosten van de plaats. Foto: Hendriks, 2023

De eerste aanvraag voor de bouw dateert al van december 1983 maar nu, veertig jaar later, mag Hendriks uit het Noord-Hollandse Vijfhuizen dan eindelijk beginnen met de realisatie van een nieuw tankstation. Die moet begin 2024 openen aan de N205, ten zuidoosten van Haarlem.

Onder de naam Hendriks telt de provincie Noord-Holland drie tankstations. Deze bevinden zich in Haarlem aan de Friese Varkenmarkt en de Dr. de Liefdestraat en een in Vijfhuizen aan de Vijfhuizerdijk. Al in december 1983 diende ondernemer Peter Hendriks een verzoek in om het tankstation in Vijfhuizen te verplaatsen naar een locatie bij de kruising van de Vijfhuizerweg en de Drie Merenweg (N205), aan de oostkant van de plaats. De verhuizing van de tanklocatie werd urgent als gevolg van een afname van het aantal tankende klanten. Oorzaken waren het autoluw maken van de dijk waaraan het tankstation van Hendriks zit en vooral de opening in maart 2002 van de Drie Merenweg.

Toestemming

Na oneindig lang durende procedures, onderzoeken en beloftes, heeft ondernemer Hendriks nu van de gemeente Haarlemmermeer toestemming gekregen om het tankstation van de Vijfhuizerdijk te verplaatsen naar de nieuwe locatie aan de N205 aan de oostkant van Vijfhuizen. Als alles volgens planning verloopt, gaat in september de eerste paal de grond in, waarna in maart 2024 de nieuwe Hendriks moet openen.

Het bemande tankstation krijgt een shop met Spar gemakswinkel. In het tankstation zullen alle bekende brandstoffen verkrijgbaar zijn, exclusief lpg. Ook komen er voor bezitters van een EV vijf snelladers om het voertuig op te laden, meerdere wasboxen en stofzuigerplaatsen. Op de locatie van het te verplaatsen tankstation moeten woningen en appartementen komen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Na veertig jaar strijd krijgt Vijfhuizen eindelijk nieuw tankstation Hendriks | TankPro.nl
Na veertig jaar strijd krijgt Vijfhuizen in 2024 eindelijk nieuw tankstation Hendriks
aan N205

Na veertig jaar strijd krijgt Vijfhuizen eindelijk nieuw tankstation Hendriks

Hendriks heeft onder de eigen naam drie tankstations. Die in Vijfhuizen verhuist naar een nieuwe locatie ten oosten van de plaats. Foto: Hendriks, 2023

De eerste aanvraag voor de bouw dateert al van december 1983 maar nu, veertig jaar later, mag Hendriks uit het Noord-Hollandse Vijfhuizen dan eindelijk beginnen met de realisatie van een nieuw tankstation. Die moet begin 2024 openen aan de N205, ten zuidoosten van Haarlem.

Onder de naam Hendriks telt de provincie Noord-Holland drie tankstations. Deze bevinden zich in Haarlem aan de Friese Varkenmarkt en de Dr. de Liefdestraat en een in Vijfhuizen aan de Vijfhuizerdijk. Al in december 1983 diende ondernemer Peter Hendriks een verzoek in om het tankstation in Vijfhuizen te verplaatsen naar een locatie bij de kruising van de Vijfhuizerweg en de Drie Merenweg (N205), aan de oostkant van de plaats. De verhuizing van de tanklocatie werd urgent als gevolg van een afname van het aantal tankende klanten. Oorzaken waren het autoluw maken van de dijk waaraan het tankstation van Hendriks zit en vooral de opening in maart 2002 van de Drie Merenweg.

Toestemming

Na oneindig lang durende procedures, onderzoeken en beloftes, heeft ondernemer Hendriks nu van de gemeente Haarlemmermeer toestemming gekregen om het tankstation van de Vijfhuizerdijk te verplaatsen naar de nieuwe locatie aan de N205 aan de oostkant van Vijfhuizen. Als alles volgens planning verloopt, gaat in september de eerste paal de grond in, waarna in maart 2024 de nieuwe Hendriks moet openen.

Het bemande tankstation krijgt een shop met Spar gemakswinkel. In het tankstation zullen alle bekende brandstoffen verkrijgbaar zijn, exclusief lpg. Ook komen er voor bezitters van een EV vijf snelladers om het voertuig op te laden, meerdere wasboxen en stofzuigerplaatsen. Op de locatie van het te verplaatsen tankstation moeten woningen en appartementen komen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.