Tankstationondernemer Luc van Riel nieuw bestuurslid Peut De Vrije Pomp
lokale ervaring

Tankstationondernemer Luc van Riel nieuw bestuurslid Peut De Vrije Pomp

Luc van Riel (l.) zal Peut De Vrije Pomp, de coöperatieve vereniging van zelfstandige tankstationondernemers, gaan besturen samen met vijf andere bestuursleden. Foto: Peut De Vrije Pomp, 2023

Tankstationondernemer Luc van Riel is in dienst getreden als bestuurslid van Peut De Vrije Pomp (PDVP). Van Riel is in het Brabantse Diessen eigenaar van een Peut-tankstation, Plus-supermarkt en klein warenhuis.

Van Riel zal Peut De Vrije Pomp, de coöperatieve vereniging van zelfstandige tankstationondernemers, gaan besturen samen met de vijf andere bestuursleden Tiemen Attema, Gerda Kaarsemaker, Peter van Kemenade, Erik Lagendijk en Annemarie van Wijk. Van Kemenade, Lagendijk en Van Wijk werden recent tijdens de ledenvergadering herkozen voor een nieuwe periode. Naast een Plus-supermarkt en klein warenhuis, is Van Riel samen met zijn vrouw Monique sinds mei 2015 de eigenaar van het Peut-tankstation aan de Julianastraat in Diessen, tussen Tilburg en Eindhoven. Voorheen een tankstation in de kleuren van Texaco, besloot Van Riel zich in 2015 aan te sluiten bij Peut De Vrije Pomp. ‘Met de marges die ik had, werd het steeds lastiger om een goed rendement te behalen. Texaco heeft landelijk gerichte acties, wat voor mij niet meer goed aansloot bij mijn combinatie van supermarkt en tankstation. Nu heb ik meer vrijheid om combinatie-acties te doen met onze twee bedrijven’, aldus Van Riel destijds tegen TankPro.

Touwtjes

Volgens PDVP zijn het bij de organisatie uit Voorburg ‘allemaal ondernemers die graag de touwtjes in handen houden. Zij hebben met al hun lokale ervaring gezien dat zij samen meer kunnen bereiken dan alleen en dat geldt zeker voor Luc van Riel’, aldus PDVP.

Peut De Vrije Pomp is een coöperatieve vereniging van zelfstandige tankstationondernemers. Met volgens eigen zeggen visie, vrijheid en durf, heeft PDVP zijn eigen tankpas, spaarprogramma, lijn in smeermiddelen en ruitensproeiervloeistof, eigen inkoop van brandstoffen en het eigen merk Peut gerealiseerd. Bekend onderdeel van de formule is het in november 2014 gestarte Tank & Schenk-spaarprogramma. Van iedere liter brandstof die een klant tankt, wordt door de ondernemer 1 cent ter beschikking gesteld aan een sportclub, muziekgroep, culturele vereniging of goed doel. De klant bepaalt via een tablet aan de kassa vervolgens wie het geld krijgt. Op deze manier heeft Peut De Vrije Pomp sinds de start van Tank & Schenk al voor miljoenen euro’s aan verenigingen en goede doelen kunnen schenken.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstationondernemer Luc van Riel nieuw bestuurslid Peut De Vrije Pomp | TankPro.nl
Tankstationondernemer Luc van Riel nieuw bestuurslid Peut De Vrije Pomp
lokale ervaring

Tankstationondernemer Luc van Riel nieuw bestuurslid Peut De Vrije Pomp

Luc van Riel (l.) zal Peut De Vrije Pomp, de coöperatieve vereniging van zelfstandige tankstationondernemers, gaan besturen samen met vijf andere bestuursleden. Foto: Peut De Vrije Pomp, 2023

Tankstationondernemer Luc van Riel is in dienst getreden als bestuurslid van Peut De Vrije Pomp (PDVP). Van Riel is in het Brabantse Diessen eigenaar van een Peut-tankstation, Plus-supermarkt en klein warenhuis.

Van Riel zal Peut De Vrije Pomp, de coöperatieve vereniging van zelfstandige tankstationondernemers, gaan besturen samen met de vijf andere bestuursleden Tiemen Attema, Gerda Kaarsemaker, Peter van Kemenade, Erik Lagendijk en Annemarie van Wijk. Van Kemenade, Lagendijk en Van Wijk werden recent tijdens de ledenvergadering herkozen voor een nieuwe periode. Naast een Plus-supermarkt en klein warenhuis, is Van Riel samen met zijn vrouw Monique sinds mei 2015 de eigenaar van het Peut-tankstation aan de Julianastraat in Diessen, tussen Tilburg en Eindhoven. Voorheen een tankstation in de kleuren van Texaco, besloot Van Riel zich in 2015 aan te sluiten bij Peut De Vrije Pomp. ‘Met de marges die ik had, werd het steeds lastiger om een goed rendement te behalen. Texaco heeft landelijk gerichte acties, wat voor mij niet meer goed aansloot bij mijn combinatie van supermarkt en tankstation. Nu heb ik meer vrijheid om combinatie-acties te doen met onze twee bedrijven’, aldus Van Riel destijds tegen TankPro.

Touwtjes

Volgens PDVP zijn het bij de organisatie uit Voorburg ‘allemaal ondernemers die graag de touwtjes in handen houden. Zij hebben met al hun lokale ervaring gezien dat zij samen meer kunnen bereiken dan alleen en dat geldt zeker voor Luc van Riel’, aldus PDVP.

Peut De Vrije Pomp is een coöperatieve vereniging van zelfstandige tankstationondernemers. Met volgens eigen zeggen visie, vrijheid en durf, heeft PDVP zijn eigen tankpas, spaarprogramma, lijn in smeermiddelen en ruitensproeiervloeistof, eigen inkoop van brandstoffen en het eigen merk Peut gerealiseerd. Bekend onderdeel van de formule is het in november 2014 gestarte Tank & Schenk-spaarprogramma. Van iedere liter brandstof die een klant tankt, wordt door de ondernemer 1 cent ter beschikking gesteld aan een sportclub, muziekgroep, culturele vereniging of goed doel. De klant bepaalt via een tablet aan de kassa vervolgens wie het geld krijgt. Op deze manier heeft Peut De Vrije Pomp sinds de start van Tank & Schenk al voor miljoenen euro’s aan verenigingen en goede doelen kunnen schenken.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.