Peut Abswoude haalt bijna 90.000 euro op voor goede doel

Met de actie Tank & Schenk is bij tankstation Peut Abswoude in Noordwijk al bijna 90.000 euro opgehaald. Het geld wordt verdeeld over lokale verenigingen en goede doelen. 

Het spaarprogramma Tank & Schenk bestaat sinds november 2014. Van iedere liter brandstof die een klant tankt, wordt door de ondernemer 1 cent ter beschikking gesteld aan een sportclub, muziekgroep, culturele vereniging of goed doel. De klant bepaalt via een tablet aan de kassa vervolgens wie het geld krijgt.

Vier keer een goed gevoel

De actie stelt eigenaresse Annemarie van Wijk- van Abswoude jaarlijks in staat om ongeveer 15.000 euro te verdelen. “Het voelt fijn om iets goeds te doen voor de samenleving. Van een goed gevoel wordt iedereen blij. Van Tank & Schenk krijg je meerdere keren een goed gevoel en daarom is het zo leuk”, vertelt ze. “De eerste keer als de klant komt tanken de punten ontvangt en als wij ze omzetten naar centen. De tweede keer als wij schenken aan de penningmeester. De derde keer als de penningmeester het geld uit kan geven en de vierde keer als het bij de eindgebruiker terecht komt.”

Het tankstation van Van Wijk- van Abswoude, gelegen aan de Schiestraat, steunt meerdere plaatselijke goede doelen, verdeeld in sport, cultuur, muziek en overige. “Het leukste is dat we als helden worden gezien. Het zijn grote bedragen die we ieder jaar overmaken.” Zo staat de teller voor voetbalvereniging v.v. Noordwijk op bijna 8.000 euro en die van voetbalclub v.v. S.J.C al op ruim 12.000 euro.

De Vrije Pomp

Peut is een formule van samenwerkingsverband De Vrije Pomp. Aangesloten ondernemers kunnen er gebruik van maken. Ook het spaarprogramma is onderdeel van die formule. Inmiddels wordt het concept op 25 locaties van zelfstandige ondernemers gebruikt.

In totaal werd al ruim 720.000 euro verdeeld onder de goede doelen en het lokale verenigingsleven. Ook gaan de aangesloten ondernemers elk jaar een samenwerking aan met een landelijk goed doel. Dit jaar is dat Make-A-Wish Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.