Rolande station Zellik België

Rolande zet netwerkuitbreiding bij zuiderburen voort

De vijfde locatie van Rolande in België is te vinden in Zellik Foto's: Havana Orange/Rolande

Rolande heeft het netwerk van Bio-LNG-tankstations in België verder uitgebreid. Het vijfde station van het bedrijf werd samen met G&V Energy Group geopend in Zellik, in de provincie Vlaams-Brabant. 

Het station is te vinden aan de N47. “Met de opening van het station in Zellik, dekken we de hele regio rondom Brussel af”, stelt Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “In het ‘Fit-for-55’ beleid van de Europese Unie dragen LNG en bio-LNG als alternatieve brandstoffen sterk bij aan de ambitieuze doelstellingen voor de verduurzaming van ‘Commercial Road Transport’. Dit beleid roept EU-lidstaten op om voldoende netwerkdekking te bieden voor Bio-LNG. Met onze vijf stations in België én onze stations in Nederland en Duitsland dragen we daar actief aan bij.”

Strategische ligging

Volgens Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group, worden transporteurs door het nieuwe station verder in staat gesteld om duurzaam te rijden. “De beslissing tot investering op deze locatie kwam er dankzij de strategische ligging, alsmede op vraag van enkele key transporteurs die onder andere voor de Delhaize-vestiging in Zellik rijden. Met deze locatie zetten we een verdere stap naar een toekomstbestendige oplossing in het mobiliteitsvraagstuk, waarin LNG intermediate een belangrijke rol speelt naast andere groene alternatieven.”

In de afgelopen maanden opende Rolande al vier nieuwe Bio-LNG-stations, waarvan twee in België (Waregem en dus Zellik), één in Duitsland (Hamburg) en één in Nederland (Bodegraven). In totaal bestaat het eigen netwerk nu uit 24 stations in die drie landen.

Rolande station Zellik België
Het nieuwe station van Rolande in België.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.