Rolande en bp openen tankstation in Bodegraven

Eerste gezamenlijke tankstation Rolande en bp geopend

Het nieuwe station in Bodegraven Foto's: Peter Verheijen

Rolande en bp hebben hun eerste gezamenlijke tankstation geopend. Dat gebeurde aan de Europaweg in Bodegraven. Rolande biedt op de locatie LNG en bio-LNG aan, terwijl bp de overige brandstoffen als diesel en AdBlue voor zijn rekening neemt. 

Het bestaande, onbemande bp-tankstation werd volledig gerenoveerd en vervolgens aangevuld met twee pompen voor liquefied natural gas (LNG) van Rolande. Die staan onder een aparte luifel. De twee partijen werken al langer samen, maar openden nog niet eerder een gezamenlijk station. Rolande-CEO Jolon van der Schuit: “Dit nieuwe station is een bouwsteen in een Europa-dekkend LNG-netwerk. Het ligt op een belangrijk logistiek kruispunt van de A12 en de N11 en heeft een sterke regionale functie.”

Klimaatneutraal opereren

Het tankstation, gericht op vrachtverkeer, symboliseert volgens Van der Schuit de verduurzamingsslag die in het goederentransport plaatsvindt. “Met bio-LNG bespaart zwaar wegtransport zelfs tot 100 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Daarmee draagt bio-LNG substantieel bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2050 klimaatneutraal te opereren.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Rolande tankstation Bodegravenn
De pompen van Rolande staan onder een eigen luifel.

De werkzaamheden in Bodegraven gingen een jaar geleden van start. Het bedrijf liet toen weten dat het al een samenwerking met Tol Retail uit Bodegraven was aangegaan voor het afnemen van de brandstof. Hun distributiecentrum grenst aan het tankstation.

Het nieuwe station in Bodegraven is de dertiende LNG-locatie voor Rolande in Nederland. De overige stations zijn te vinden in Alkmaar, Duiven, Geldermalsen, Heerenveen, Leeuwarden, Nieuwegein, Oude Tonge, Rotterdam-Botlek, Tilburg, Utrecht, Veghel en Zaandam. Ook heeft het bedrijf tankstations in België en Duitsland. Zo werd recent nog een locatie geopend in Hamburg en in België breidde de onderneming uit met een station in Waregem.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België, zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.