Tankstation in Rotterdam verwisselt per ongeluk brandstof: massaal sputterende auto’s
vergissing

Tankstation in Rotterdam verwisselt per ongeluk brandstof: ‘Heel jammer dat dit is gebeurd’

De Haan Minerale Oliën gaat de problemen oplossen van iedereen die fout heeft getankt bij het tankstation in Overschie. Foto: Pexels, 2023

In de Rotterdamse wijk Overschie is onrust ontstaan onder automobilisten die hebben getankt bij het Haan-tankstation aan de Parallelstraat. Autobezitters die dachten benzine te tanken, tankten in werkelijkheid diesel en andersom. De Haan Minerale Oliën onderzoekt de zaak: ‘We lossen voor iedereen alles netjes op.’

Bij het in de wijk bekende Haan-tankstation aan de Parallelstraat is per ongeluk een lading diesel in de benzinepomp terechtgekomen en omgekeerd. Meerdere automobilisten die bij het tankstation hebben getankt, klaagden over sputterende en rokende auto’s. Volgens de Facebookgroep ‘Overschie leeft’ zou de getroffen groep automobilisten behoorlijk groot zijn. ‘Heeft iemand autoproblemen en bij De Haan getankt? Ze hebben foutieve brandstof geleverd’, schrijft een bestuurder, waarna een rij aan reacties van mensen volgt die klagen over hun sputterende wagen.

Vele meldingen

“Het is heel jammer dat dit is gebeurd”, reageert Mirjam Yousef van De Haan Minerale Oliën. “Op 22 april heeft een tankwagen bij het tankstation in Overschie brandstof gelost. De betreffende tank was echter niet volledig leeg. Hierdoor is er benzine bij diesel terechtgekomen en diesel bij benzine. Hoewel de fout al eerder is ontstaan, zijn de klachten van automobilisten pas dagen later aan het licht gekomen. Hoeveel consumenten precies getroffen zijn, weten we op dit moment nog niet. We hebben tientallen meldingen binnen gekregen. We zijn momenteel aan het uitzoeken hoe het fout heeft kunnen gaan en hoeveel klanten precies getroffen zijn. Iedereen kan er overigens van verzekerd zijn dat alles door ons netjes wordt opgelost”, aldus Yousef.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation in Rotterdam verwisselt per ongeluk brandstof: ‘Heel jammer dat dit is gebeurd’ | TankPro.nl
Tankstation in Rotterdam verwisselt per ongeluk brandstof: massaal sputterende auto’s
vergissing

Tankstation in Rotterdam verwisselt per ongeluk brandstof: ‘Heel jammer dat dit is gebeurd’

De Haan Minerale Oliën gaat de problemen oplossen van iedereen die fout heeft getankt bij het tankstation in Overschie. Foto: Pexels, 2023

In de Rotterdamse wijk Overschie is onrust ontstaan onder automobilisten die hebben getankt bij het Haan-tankstation aan de Parallelstraat. Autobezitters die dachten benzine te tanken, tankten in werkelijkheid diesel en andersom. De Haan Minerale Oliën onderzoekt de zaak: ‘We lossen voor iedereen alles netjes op.’

Bij het in de wijk bekende Haan-tankstation aan de Parallelstraat is per ongeluk een lading diesel in de benzinepomp terechtgekomen en omgekeerd. Meerdere automobilisten die bij het tankstation hebben getankt, klaagden over sputterende en rokende auto’s. Volgens de Facebookgroep ‘Overschie leeft’ zou de getroffen groep automobilisten behoorlijk groot zijn. ‘Heeft iemand autoproblemen en bij De Haan getankt? Ze hebben foutieve brandstof geleverd’, schrijft een bestuurder, waarna een rij aan reacties van mensen volgt die klagen over hun sputterende wagen.

Vele meldingen

“Het is heel jammer dat dit is gebeurd”, reageert Mirjam Yousef van De Haan Minerale Oliën. “Op 22 april heeft een tankwagen bij het tankstation in Overschie brandstof gelost. De betreffende tank was echter niet volledig leeg. Hierdoor is er benzine bij diesel terechtgekomen en diesel bij benzine. Hoewel de fout al eerder is ontstaan, zijn de klachten van automobilisten pas dagen later aan het licht gekomen. Hoeveel consumenten precies getroffen zijn, weten we op dit moment nog niet. We hebben tientallen meldingen binnen gekregen. We zijn momenteel aan het uitzoeken hoe het fout heeft kunnen gaan en hoeveel klanten precies getroffen zijn. Iedereen kan er overigens van verzekerd zijn dat alles door ons netjes wordt opgelost”, aldus Yousef.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.