Sliedrecht krijgt aan A15 Greenpoint ‘tankstation van de toekomst’ met waterstof
duurzaam

Sliedrecht krijgt aan A15 Greenpoint ‘tankstation van de toekomst’ met waterstof

Het Greenpoint concept waarin duurzaamheid prioriteit heeft, onderscheidt zich door het op één locatie aanbieden van traditionele en alternatieve brandstoffen in combinatie met andere voorzieningen. Foto: Van Kessel, 2023

Aan de op- en afrit ‘Sliedrecht-West’ van de A15 wordt momenteel gebouwd aan een nieuw Greenpoint-station. Het ‘tankstation van de toekomst’ gaat reguliere en duurzame brandstoffen bieden, maar krijgt ook laadpalen, een shop met eet- en drinkwaren, carwash en wasboxen en op termijn waterstof.

Bezoekers aan de tanklocatie aan de Ouverture in Sliedrecht treffen er binnenkort een bemande bp met reguliere brandstoffen en daarnaast een Greenpoint voor de duurzame varianten. Bezitters van een EV kunnen er dadelijk terecht bij meerdere snelladers waarmee personenauto’s en vrachtwagens kunnen worden opgeladen. Ook wordt er een carwash met meerdere wasboxen gerealiseerd. Op latere termijn wordt er bij het tankstation waterstof aangeboden. Om zelf groene elektriciteit mee op te wekken, worden de daken van het station uitgerust met zonnepanelen. Aan de Ouverture en gelegen direct naast het tankstation komt ook een vestiging inclusief drive-thru van restaurantformule Burger King.

Samenwerking

Het tankstation van de toekomst is een initiatief van de Vissers Energy Group uit Horst en Van Kessel Olie uit het Brabantse Milheeze. Voor de realisatie van tanklocaties die zowel duurzaam als ‘klaar voor de toekomst’ zijn, wordt door de bedrijven samengewerkt met diverse partijen, zowel uit de energie- als uit de horecabranche. Dit is onder meer te zien in Ede, waar in juli 2022 aan de Bonnetstraat een ‘clean energy hub’ werd geopend bestaande uit een Greenpoint-station voor trucks, een bp voor auto’s en een TANQ+ horeca- en shopgedeelte dat de twee afzonderlijke luifels met elkaar verbindt. Het concept waarin duurzaamheid prioriteit heeft, onderscheidt zich door het op één locatie aanbieden van traditionele en alternatieve brandstoffen in combinatie met andere voorzieningen, bijvoorbeeld een fastfoodrestaurant. In Sliedrecht is dat een Burger King.

Veertien

Nederland telt, vooral in het zuiden van het land, in totaal veertien Greenpoint-tankstations: Veghel (2x), Uden, Nieuwkuijk, Heesch, Oude-Tonge, Zeewolde, Asten, Deurne, Milheeze, Haps, Ede, Eersel en Nieuwegein. Naast de tanklocatie van bp aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht en direct aan de op- en afrit ‘Dordrecht-Centrum West’ van de snelweg A16 bouwt Greenpoint momenteel het eerste ondergrondse waterstoftankstation van Europa. Hier moeten vanaf deze zomer auto’s, bussen en trucks waterstof kunnen tanken.

De bouw van Greenpoint Sliedrecht is in volle gang. De tanklocatie moet in november van dit jaar de deuren openen.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sliedrecht krijgt aan A15 Greenpoint ‘tankstation van de toekomst’ met waterstof | TankPro.nl
Sliedrecht krijgt aan A15 Greenpoint ‘tankstation van de toekomst’ met waterstof
duurzaam

Sliedrecht krijgt aan A15 Greenpoint ‘tankstation van de toekomst’ met waterstof

Het Greenpoint concept waarin duurzaamheid prioriteit heeft, onderscheidt zich door het op één locatie aanbieden van traditionele en alternatieve brandstoffen in combinatie met andere voorzieningen. Foto: Van Kessel, 2023

Aan de op- en afrit ‘Sliedrecht-West’ van de A15 wordt momenteel gebouwd aan een nieuw Greenpoint-station. Het ‘tankstation van de toekomst’ gaat reguliere en duurzame brandstoffen bieden, maar krijgt ook laadpalen, een shop met eet- en drinkwaren, carwash en wasboxen en op termijn waterstof.

Bezoekers aan de tanklocatie aan de Ouverture in Sliedrecht treffen er binnenkort een bemande bp met reguliere brandstoffen en daarnaast een Greenpoint voor de duurzame varianten. Bezitters van een EV kunnen er dadelijk terecht bij meerdere snelladers waarmee personenauto’s en vrachtwagens kunnen worden opgeladen. Ook wordt er een carwash met meerdere wasboxen gerealiseerd. Op latere termijn wordt er bij het tankstation waterstof aangeboden. Om zelf groene elektriciteit mee op te wekken, worden de daken van het station uitgerust met zonnepanelen. Aan de Ouverture en gelegen direct naast het tankstation komt ook een vestiging inclusief drive-thru van restaurantformule Burger King.

Samenwerking

Het tankstation van de toekomst is een initiatief van de Vissers Energy Group uit Horst en Van Kessel Olie uit het Brabantse Milheeze. Voor de realisatie van tanklocaties die zowel duurzaam als ‘klaar voor de toekomst’ zijn, wordt door de bedrijven samengewerkt met diverse partijen, zowel uit de energie- als uit de horecabranche. Dit is onder meer te zien in Ede, waar in juli 2022 aan de Bonnetstraat een ‘clean energy hub’ werd geopend bestaande uit een Greenpoint-station voor trucks, een bp voor auto’s en een TANQ+ horeca- en shopgedeelte dat de twee afzonderlijke luifels met elkaar verbindt. Het concept waarin duurzaamheid prioriteit heeft, onderscheidt zich door het op één locatie aanbieden van traditionele en alternatieve brandstoffen in combinatie met andere voorzieningen, bijvoorbeeld een fastfoodrestaurant. In Sliedrecht is dat een Burger King.

Veertien

Nederland telt, vooral in het zuiden van het land, in totaal veertien Greenpoint-tankstations: Veghel (2x), Uden, Nieuwkuijk, Heesch, Oude-Tonge, Zeewolde, Asten, Deurne, Milheeze, Haps, Ede, Eersel en Nieuwegein. Naast de tanklocatie van bp aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht en direct aan de op- en afrit ‘Dordrecht-Centrum West’ van de snelweg A16 bouwt Greenpoint momenteel het eerste ondergrondse waterstoftankstation van Europa. Hier moeten vanaf deze zomer auto’s, bussen en trucks waterstof kunnen tanken.

De bouw van Greenpoint Sliedrecht is in volle gang. De tanklocatie moet in november van dit jaar de deuren openen.

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.