Aantal EV-laadpassen in 2022 sneller gegroeid dan reguliere laadpassen
Partner

Groei aantal stekkerauto’s zorgt voor forse toename EV-laadpassen

Het aantal mobiliteitspassen in ons land, vooral die voor elektrische voertuigen, is in 2022 fors gegroeid. MultiTankcard, 2023

Steeds meer zakelijke rijders in Nederland maken gebruik van een mobiliteitspas. Afgelopen jaar is dit aantal dan ook fors gegroeid. Het aantal EV-laadpassen in ons land laat echter een nog snellere toename zien.

Dit blijkt uit gegevens van MultiTankcard, de grootste aanbieder van zakelijke mobiliteitspassen in Nederland. Het bedrijf kan terugkijken op een succesvol 2022. Zo noteerde het niet alleen een omzetgroei en een toename van het aantal personeelsleden, ook het aantal mobiliteitspassen, waaronder MoveMove, de mkb- en zzp-mobiliteitspas, blijft maar groeien. Inmiddels maken ruim 525.000 zakelijke autorijders gebruik van het MultiTankcard betalingsplatform, inclusief MoveMove-klanten. Waar afgelopen jaar het totale aantal mobiliteitspassen aanzienlijk toenam, steeg in 2022 binnen MultiTankcard het aantal EV-laadpassen procentueel nog vele malen sneller. Dit zorgt ervoor dat het aandeel van EV-laadpassen binnen het totaal aantal actieve passen van het bedrijf nu ruim boven de 25% ligt. “Dat is in lijn met de markt, waar meer dan een kwart van alle zakelijke leaseauto’s inmiddels een stekkerauto is”, zo licht directeur Patrick Roozeman de cijfers toe.

In-app-betaalmogelijkheid

Het aantal tankstations dat de nieuwe in-app-betaalmogelijkheid van MultiTankcard aanbiedt aan haar klanten groeide in 2022 gestaag. Inmiddels maakt circa 30% van de Nederlandse tankstations gebruik van deze betaal-optie. Pashouders kunnen bij de aangesloten tankstations vanuit de auto via de app hun kilometerstand, de gewenste soort benzine en het nummer van de pomp intoetsen en vervolgens wordt de transactie goedgekeurd. Er hoeft daarna alleen nog maar getankt te worden. De app geeft ook inzicht in locaties waar het in-app betalen beschikbaar is en de meest recente prijzen.

Nieuw IT-platform

MultiTankcard is het afgelopen jaar begonnen met de livegang van een nieuw IT-platform. Dit nieuwe platform is flexibeler dan de huidige IT-omgeving en maakt het volgens het bedrijf mogelijk sneller te ontwikkelen, waardoor klanten en leveranciers eenvoudiger zijn te koppelen, in een snel veranderende mobiliteitsmarkt. Het MultiTankcard Mobility Platform wordt in de loop van 2023 als eerste beschikbaar voor MoveMove-klanten (zzp en mkb). In een later stadium volgen ook de leaseklanten. De autonome groei en het werk aan het nieuwe IT-platform hebben het afgelopen jaar geen invloed op de klanttevredenheid gehad, aldus MultiTankcard. “Recent klanttevredenheidsonderzoek wijst uit dat deze hoog blijft, waarbij opvalt dat er helemaal geen ‘ontevreden’ of ‘zeer ontevreden’ klanten zijn”, aldus Roozeman. “De leasemaatschappijen zijn met name zeer tevreden over de kennis en klantgerichtheid van het MultiTankcard personeel.”

Gebruiksgemak

Punt van aandacht is de gebruikerservaring van de MultiTankcard app. Naar aanleiding van feedback van leasemaatschappijen en pashouders komt er in 2023 een aangepaste user interface. Roozeman: “Hierdoor neemt het gebruiksgemak toe en maakt het onder meer in-app betalen, parkeren en declareren een stuk eenvoudiger. Er komt meer informatie beschikbaar voor de klant, snellere datacommunicatie en een betere GPS-lokalisatie. Een duidelijke wens van onze klanten.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groei aantal stekkerauto’s zorgt voor forse toename EV-laadpassen | TankPro.nl
Aantal EV-laadpassen in 2022 sneller gegroeid dan reguliere laadpassen
Partner

Groei aantal stekkerauto’s zorgt voor forse toename EV-laadpassen

Het aantal mobiliteitspassen in ons land, vooral die voor elektrische voertuigen, is in 2022 fors gegroeid. MultiTankcard, 2023

Steeds meer zakelijke rijders in Nederland maken gebruik van een mobiliteitspas. Afgelopen jaar is dit aantal dan ook fors gegroeid. Het aantal EV-laadpassen in ons land laat echter een nog snellere toename zien.

Dit blijkt uit gegevens van MultiTankcard, de grootste aanbieder van zakelijke mobiliteitspassen in Nederland. Het bedrijf kan terugkijken op een succesvol 2022. Zo noteerde het niet alleen een omzetgroei en een toename van het aantal personeelsleden, ook het aantal mobiliteitspassen, waaronder MoveMove, de mkb- en zzp-mobiliteitspas, blijft maar groeien. Inmiddels maken ruim 525.000 zakelijke autorijders gebruik van het MultiTankcard betalingsplatform, inclusief MoveMove-klanten. Waar afgelopen jaar het totale aantal mobiliteitspassen aanzienlijk toenam, steeg in 2022 binnen MultiTankcard het aantal EV-laadpassen procentueel nog vele malen sneller. Dit zorgt ervoor dat het aandeel van EV-laadpassen binnen het totaal aantal actieve passen van het bedrijf nu ruim boven de 25% ligt. “Dat is in lijn met de markt, waar meer dan een kwart van alle zakelijke leaseauto’s inmiddels een stekkerauto is”, zo licht directeur Patrick Roozeman de cijfers toe.

In-app-betaalmogelijkheid

Het aantal tankstations dat de nieuwe in-app-betaalmogelijkheid van MultiTankcard aanbiedt aan haar klanten groeide in 2022 gestaag. Inmiddels maakt circa 30% van de Nederlandse tankstations gebruik van deze betaal-optie. Pashouders kunnen bij de aangesloten tankstations vanuit de auto via de app hun kilometerstand, de gewenste soort benzine en het nummer van de pomp intoetsen en vervolgens wordt de transactie goedgekeurd. Er hoeft daarna alleen nog maar getankt te worden. De app geeft ook inzicht in locaties waar het in-app betalen beschikbaar is en de meest recente prijzen.

Nieuw IT-platform

MultiTankcard is het afgelopen jaar begonnen met de livegang van een nieuw IT-platform. Dit nieuwe platform is flexibeler dan de huidige IT-omgeving en maakt het volgens het bedrijf mogelijk sneller te ontwikkelen, waardoor klanten en leveranciers eenvoudiger zijn te koppelen, in een snel veranderende mobiliteitsmarkt. Het MultiTankcard Mobility Platform wordt in de loop van 2023 als eerste beschikbaar voor MoveMove-klanten (zzp en mkb). In een later stadium volgen ook de leaseklanten. De autonome groei en het werk aan het nieuwe IT-platform hebben het afgelopen jaar geen invloed op de klanttevredenheid gehad, aldus MultiTankcard. “Recent klanttevredenheidsonderzoek wijst uit dat deze hoog blijft, waarbij opvalt dat er helemaal geen ‘ontevreden’ of ‘zeer ontevreden’ klanten zijn”, aldus Roozeman. “De leasemaatschappijen zijn met name zeer tevreden over de kennis en klantgerichtheid van het MultiTankcard personeel.”

Gebruiksgemak

Punt van aandacht is de gebruikerservaring van de MultiTankcard app. Naar aanleiding van feedback van leasemaatschappijen en pashouders komt er in 2023 een aangepaste user interface. Roozeman: “Hierdoor neemt het gebruiksgemak toe en maakt het onder meer in-app betalen, parkeren en declareren een stuk eenvoudiger. Er komt meer informatie beschikbaar voor de klant, snellere datacommunicatie en een betere GPS-lokalisatie. Een duidelijke wens van onze klanten.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.