Schouten Olie start met aanbieden van GoodFuels HVO

Schouten Olie gaat een samenwerking aan met GoodFuels Road & Rail Nederland. De HVO van GoodFuels wordt als resultaat daarvan sinds dinsdag ook aangeboden aan klanten met thuistankinstallaties in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Schouten Olie en GoodFuels Road & Rail NL willen met de samenwerking bijdragen aan de verdere reductie van de CO2-uitstoot en het versnellen van de verduurzaming. Dat probeert Schouten Olie eveneens te doen door het aanbieden van waterstof en elektriciteit, maar als tussenstap gaat HVO een belangrijke rol spelen, verwacht het bedrijf. “Vanuit ons toekomstperspectief is maatschappelijk verantwoord ondernemen de enige logische werkwijze om te zorgen dat wij een relevante partner blijven voor onze klanten. GoodFuels HVO is met hun merkbekendheid en gegarandeerde duurzaamheid hierop een zinvolle aanvulling”, aldus directeur Leen Schouten jr.

Sterke stijging

Volgens Willem Reedijk, commercieel manager bij Schouten Olie, wordt de brandstof in eerste instantie geleverd op de homebase van transportbedrijven, loonwerkers en bijvoorbeeld het grondverzet en de aannemerij. “Deze bedrijven maken onder meer gebruik van de HVO om hun positie in aanbestedingen te versterken of omdat ze graag willen verduurzamen binnen hun keten.” Reedijk is ervan overtuigd dat de omzet van het product de komende periode sterk zal stijgen. Vooral omdat verduurzaming steeds belangrijker wordt en ook steeds vaker geëist wordt door opdrachtgevers.

De brandstof HVO is een niet-fossiele diesel, gemaakt van afval- en reststromen. Daarmee zou tot 90 procent CO2-reductie behaald worden ten opzichte van de reguliere diesel. GoodFuels houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe, duurzame alternatieven. “Al onze biobrandstoffen zijn goedgekeurd door een onafhankelijk duurzaamheidsboard die ervoor zorgt dat GoodFuels voldoet aan de laatste en hoogste duurzaamheidsnormen”, zegt directeur Peter Dalhuisen.

Naast het aanbod van (duurzame) brandstoffen, biedt Schouten Olie haar klanten ook tankinstallaties, smeermiddelen en (inter)nationale tankpassen. GoodFuels vormt sinds 1 november onderdeel van de Dalergy group.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schouten Olie start met aanbieden van GoodFuels HVO | TankPro.nl

Schouten Olie start met aanbieden van GoodFuels HVO

Schouten Olie gaat een samenwerking aan met GoodFuels Road & Rail Nederland. De HVO van GoodFuels wordt als resultaat daarvan sinds dinsdag ook aangeboden aan klanten met thuistankinstallaties in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Schouten Olie en GoodFuels Road & Rail NL willen met de samenwerking bijdragen aan de verdere reductie van de CO2-uitstoot en het versnellen van de verduurzaming. Dat probeert Schouten Olie eveneens te doen door het aanbieden van waterstof en elektriciteit, maar als tussenstap gaat HVO een belangrijke rol spelen, verwacht het bedrijf. “Vanuit ons toekomstperspectief is maatschappelijk verantwoord ondernemen de enige logische werkwijze om te zorgen dat wij een relevante partner blijven voor onze klanten. GoodFuels HVO is met hun merkbekendheid en gegarandeerde duurzaamheid hierop een zinvolle aanvulling”, aldus directeur Leen Schouten jr.

Sterke stijging

Volgens Willem Reedijk, commercieel manager bij Schouten Olie, wordt de brandstof in eerste instantie geleverd op de homebase van transportbedrijven, loonwerkers en bijvoorbeeld het grondverzet en de aannemerij. “Deze bedrijven maken onder meer gebruik van de HVO om hun positie in aanbestedingen te versterken of omdat ze graag willen verduurzamen binnen hun keten.” Reedijk is ervan overtuigd dat de omzet van het product de komende periode sterk zal stijgen. Vooral omdat verduurzaming steeds belangrijker wordt en ook steeds vaker geëist wordt door opdrachtgevers.

De brandstof HVO is een niet-fossiele diesel, gemaakt van afval- en reststromen. Daarmee zou tot 90 procent CO2-reductie behaald worden ten opzichte van de reguliere diesel. GoodFuels houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe, duurzame alternatieven. “Al onze biobrandstoffen zijn goedgekeurd door een onafhankelijk duurzaamheidsboard die ervoor zorgt dat GoodFuels voldoet aan de laatste en hoogste duurzaamheidsnormen”, zegt directeur Peter Dalhuisen.

Naast het aanbod van (duurzame) brandstoffen, biedt Schouten Olie haar klanten ook tankinstallaties, smeermiddelen en (inter)nationale tankpassen. GoodFuels vormt sinds 1 november onderdeel van de Dalergy group.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.