TankProTV

TankProTV thema-uitzending: alternatieve brandstoffen

Foto: Remco Nieuwenbroek

In een speciale thema-uitzending van Tank- en CarwashProTV op woensdag 26 januari gingen we dieper in op het thema ‘alternatieve brandstoffen’. Te gast in de studio waren Peter Dalhuisen van de Dalergy Group en Steven Brouwers van het bedrijf Ateps. 

Met Dalhuisen hadden we het over de kansen van de brandstof HVO. Onlangs nam hij met zijn bedrijf de activiteiten voor weg- en bouwverkeer van GoodFuels over. Met de toevoeging aan het portfolio gaat hij zich nog meer bezighouden met de verkoop en distributie van HVO, een product waar hij sterk in gelooft. Zowel op de nieuwbouwlocaties, zoals de recent geopende Snel Tank in Heerde, als op bestaande tankstations binnen en buiten zijn eigen netwerk wil hij de brandstof onderdeel maken van het aanbod.

Batterijen voor laden

Verder hadden we het met Brouwers over de batterijen die Ateps ontwikkelt, bouwt en levert. Daarmee kan energie opgeslagen worden op momenten dat het beschikbaar is en op een later moment gebruikt worden. De accu’s worden misschien wel gezien als één van de belangrijkste oplossingen voor ondernemers die laders willen aanbieden, maar niet beschikken over een (altijd) toereikend stroomnet.

Bovendien gingen we langs bij de A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek in Roosendaal. De fabriek moet een rol gaan spelen in de groeiende vraag naar laadvoorzieningen. We spraken met Stephan Mangnus, directeur van Sakko Commercial, over de plannen met het bedrijfsonderdeel.

Het programma is gratis terug te kijken.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.