HOS Oil zonnepanelen

Tankstations HOS Oil voorzien van zonnepanelen

Foto: HOS Oil

De tankstations van HOS Oil worden stapsgewijs voorzien van zonnepanelen. Op die manier wil het Friese bedrijf minder afhankelijk zijn van fossiele energie voor de eigen bedrijfsvoering en ‘de CO2-Footprint verlagen’. 

Het eerste van de drie stations, gelegen in Kollumerzwaag, is inmiddels voorzien van zonnepanelen. Ook wordt al hard gewerkt aan de tweede locatie in het dorp Boelenslaan, vertelt Johan Hoekstra van HOS Oil. “Aansluitend zullen ook bij onze hoofdvestiging in Surhuisterveen panelen worden gelegd. We gebruikten al zonne-energie voor al ons warme water in de wasstraten, maar nu dus ook voor onze hele bedrijfsvoering op elke locatie.”

Ook wordt de opgewekte stroom begin volgend jaar gebruikt voor elektrisch laden. Dan wordt de eerste DC lader binnen het bedrijf geplaatst. “Om dat ook weer zo groen mogelijk te doen, was dit de meest logische stap.”

Lange voorbereiding

Aan het project ging een ruime voorbereidingstijd vooraf. Dat had vooral te maken met alle stappen die komen kijken bij het plaatsen. “Men spreekt heel makkelijk over het plaatsen van zonnepanelen, maar in de praktijk begint het met een inspectie van de daken. Uit welke materialen is het dak opgebouwd? Afhankelijk daarvan moet de verzekeraar goedkeuring geven.”

“Toen deze binnen was, kwam de volgende stap. Van alle daken moest er een constructierapport komen om te kijken of de daken überhaupt wel geschikt waren om zonnepanelen te dragen. In de tussentijd hebben we de offerteaanvragen voor panelen en nieuwe dakbedekking de deur uit gedaan, wat op zichzelf in deze drukke tijd bij installateurs en aannemers ook een uitdaging opleverde qua levertijden”, vervolgt Hoekstra.

HOS Oil
Met de zonnepanelen wil HOS Oil de bedrijfsvoering vergroenen. Foto: HOS Oil

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
 
 
 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstations HOS Oil voorzien van zonnepanelen | TankPro.nl
HOS Oil zonnepanelen

Tankstations HOS Oil voorzien van zonnepanelen

Foto: HOS Oil

De tankstations van HOS Oil worden stapsgewijs voorzien van zonnepanelen. Op die manier wil het Friese bedrijf minder afhankelijk zijn van fossiele energie voor de eigen bedrijfsvoering en ‘de CO2-Footprint verlagen’. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.