Waterstofpomp nozzle TotalEnergies

Na Breda krijgt ook Roosendaal een TotalEnergies-waterstoftankstation

TotalEnergies en H2point werken samen aan de ontwikkeling van een waterstoftankstation in Roosendaal. Het bestemmingsplan daarvoor is inmiddels goedgekeurd. Het wordt daarmee de tweede locatie in de regio, want in november opent TotalEnergies ook een waterstoftankstation in Breda. 

Het waterstoftankstation in Roosendaal wordt gerealiseerd aan de Aanwas op industrieterrein Borchwerf. Op het tankstation wordt de duurzame brandstof aangeboden voor vracht- en personenwagens en bussen van 350 en 700 bar. H2point bouwt het station en TotalEnergies levert de technische kennis. De laatstgenoemde zal de locatie uiteindelijk ook exploiteren. Het is de bedoeling dat het station in het tweede kwartaal van 2022 operationeel is.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.