NAM

Emmen krijgt energiehub met Shell-waterstofvulpunt 

In Emmen wordt hard gewerkt aan een locatie waarop de ‘energiemix van de toekomst’ wordt aangeboden. Het voormalige terrein van de gaszuiveringsinstallatie van NAM wordt omgebouwd tot Energiehub GZI Next, inclusief Shell-waterstofinstallatie. 

Zeven verschillende energiebedrijven, overheden en kennisinstellingen werken in Emmen samen aan de nieuwe energiehub. Daar wordt een mix van energie uit zon, waterstof en groen gas aangeboden. Het is de bedoeling dat vrachtwagens en bussen vanaf medio volgend jaar waterstof kunnen tanken op de locatie. Op het terrein GZI Next vindt daarmee de eerste ontwikkeling in de regio plaats op het gebied van waterstof.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.