Glenfiddich whiskey biogas

Glenfiddich laat vrachtwagens rijden op biogas uit eigen whiskeyafval  

Het Schotse Glenfiddich verduurzaamt de eigen vloot op een bijzondere manier: de vrachtwagens van de whiskydistilleerderij gaan namelijk rijden op groen biogas dat gemaakt wordt uit het restproduct van het eigen destillatieproces. 

Bij de distilleerderij in Dufftown, in het noordoosten van Schotland, zijn tankstations geïnstalleerd waar de chauffeurs biogas kunnen tanken. Dat kunnen ze doen voor speciaal daarvoor omgebouwde vrachtwagens. Die vrachtwagens zijn te herkennen aan de slogan ‘Fuelled by Glenfiddich – making whisky waste into Ultra Low Carbon Fuel’.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.