Belgische pomphouders vragen Nederlandse klanten mondkapje te dragen

Hoewel mondkapjes bij het tankstation in Nederland niet langer verplicht zijn, geldt de regel nog wel bij de Belgische benzinepompen. Ondernemers die zijn aangesloten bij de Belgische Federatie der Brandstofhandelaars (Brafco) roepen Nederlandse klanten daarom op om zich aan de coronamaatregelen te houden. 

Vanwege de vakantieperiode neemt het aantal Nederlandse automobilisten dat zuidwaarts trekt toe. Volgens Brafco zijn er overigens nog geen signalen dan het misgaat bij de pomp. Ook maken pomphouders zich vooralsnog geen zorgen over Nederlandse klanten, zegt de directeur van de Belgische brancheorganisatie Johan Mattart. “We zijn al een jaar gewend met mondkapjes en handgel te werken en dat is voor klanten eigenlijk ook zeer duidelijk. De Nederlanders zijn meer dan welkom.” In de Belgische shops is het mondmasker verplicht. Tijdens het tanken is het volgens de ondernemers ‘wel zo verstandig’.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.