Waterstoftankstation Hysolar Nieuwegein

Waterstoftankstation van Hysolar en Van Kessel in gebruik genomen

Bij het eerste openbare waterstoftankstation in de regio Utrecht zijn onlangs de eerste voertuigen volgetankt. Het vulpunt voor waterstof van Greenpoint en Hysolar is te vinden naast het bedrijfspand van Jos Scholman in Nieuwegein. 

Hysolar, dat werd opgericht door aannemingsbedrijf Jos Scholman en Allied Waters, ging voor het nieuwe tankstation een samenwerking aan met Van Kessel (waar Greenpoint onderdeel van is) en Scholt Energy. Dat het tankstation werd gebouwd naast de onderneming van Jos Scholman was niet zonder reden. Dat bedrijf heeft namelijk zelf al meerdere auto’s, trekkers en werktuigen die op waterstof rijden. De voertuigen kunnen op de locatie gelijk ook voorzien worden van de brandstof. Het waterstoftankstation is eveneens geschikt voor bussen en vrachtwagens.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.