Vraag naar brandstoffen blijft toenemen, ‘spectaculaire stijging’ voor benzine

Hoewel er in de eerste vier maanden van dit jaar 4,8 procent minder brandstof getankt werd dan in dezelfde periode vorig jaar, is het herstel van de brandstofomzet ingezet. Dat stelt de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren NOVE op basis van recente CBS-cijfers. Vooral de vraag naar benzine nam in april enorm toe. 

In de eerste twee maanden van het jaar was er vanwege de lockdown in Nederland een forse daling in het aantal afgenomen liters diesel, benzine en LPG. In maart was er, ten opzichte van dezelfde maand in 2020, al wel een stijging te zien voor de totale brandstofverkoop van 5,9 procent. In beide jaren waren in maart overigens coronamaatregelen van kracht, maar voornamelijk in 2020 zorgde het virus voor een scherpe daling van de vraag naar brandstoffen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.