Prijzen van publiek laden steeds transparanter voor consument

De prijs van een laadbeurt bij een (semi-) publieke laadpaal wordt steeds vaker goed weergegeven. Voorafgaand aan een laadsessie zijn de prijzen meestal bekend voor de consument en het bedrag komt achteraf vaak ook overeen met de factuur. Toch kan de transparantie tijdens het laadproces zelf, maar ook bij het laden zonder abonnement, volgens het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) nog beter. Ook bij tankstations. 

In het kader van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) deed het kennisplatform onderzoek naar de prijstransparantie van laadpalen. Volgens het NKL wordt die transparantie namelijk een steeds belangrijkere factor in de groeiende markt van elektrisch rijden. Voor de zogenaamde ‘Benchmark prijstransparantie’, uitgevoerd in samenwerking met LaadpasTop10, de Hogeschool van Amsterdam en MRA-Elektrisch, werden verspreid over het hele land 1200 laadsessies uitgevoerd en geanalyseerd.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.