Maes en Yeet! bouwen aan grootste netwerk van ultrasnelladers in België tot nu toe

Het Belgische Maes en het Nederlandse Yeet! gaan samen bouwen aan het grootste publieke netwerk van ultrasnelladers in België tot nu toe. De bedrijven zullen gezamenlijk driehonderd ultrasnellaadpalen van 350 kW plaatsen. De nieuwe laadvoorzieningen zullen het aantal snellaadpunten langs de Belgische wegen verdrievoudigen. 

Familiebedrijf Maes exploiteert ruim driehonderd tankstations onder de merken Maes, Esso en Shell. De eerste ultrasnelle laadpalen van Yeet! worden nog dit jaar in gebruik genomen. Volgens de planning hebben binnen drie jaar tijd de meeste tankstations van Maes een snellader van het Apeldoornse laadpaalbedrijf. Daarmee wordt Maes het eerste bedrijf in België dat binnen het eigen netwerk op grote schaal inspeelt op de transitie naar elektrisch rijden. Yeet! wordt door de samenwerking overigens direct marktleider in het land op het gebied van snelladen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.