Terwijl benzineprijs records blijft verbreken, is nu ook diesel duurder dan ooit

Nadat eerder de adviesprijs voor een liter benzine record na record verbrak, is ook de prijs van een liter diesel in Nederland hoger dan ooit. Met een dieselprijs van 1,559 euro per liter kon het vorige record van 1,558 uit oktober 2012 doorgestreept worden, blijkt uit gegevens van UnitedConsumers. 

Niet alleen de adviesprijs van een liter diesel is historisch hoog, want voor een liter Euro 95 geldt sinds donderdag een nieuwe prijs van 1,913 euro per liter. Daarmee wordt het record van woensdag (1,911) alweer verbroken, stelt UnitedConsumers. De consumentenorganisatie houdt de brandstofprijzen dagelijks bij. Dat doet het bedrijf op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.