Snelweg

Mkb en zzp’ers weer volop onderweg na versoepeling coronamaatregelen

De versoepeling van de coronamaatregelen heeft geleid tot een verdere toename van het aantal reisbewegingen in het zakelijk verkeer. Dat blijkt uit een analyse van het tankgedrag van zakelijke rijders door kaartleverancier Travelcard. Ook grote bedrijven maken weer meer kilometers, maar de toename is minder groot dan bij het mkb.

Uit de cijfers van Travelcard blijkt dat de tweede lockdown, op 15 december 2020, in combinatie met de feestdagen leidde tot een grote terugval in brandstofgebruik. Bij zzp’ers en het mkb zakte dit naar 52 procent van de stand van 1 maart 2020. Bij grote bedrijven zelfs naar slechts 38 procent ten opzichte van 1 maart 2020.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.