Shell en Mercedes-Benz Trucks testen met automatische betaling van brandstof

Tijdens een test bij een Shell-tankstation in het Duitse Stuttgart hebben de Actros-trucks van Mercedes-Benz voor het eerst een automatische betaling van brandstof gedaan. Daarvoor werd een nieuw prototype van de digitale Truck-ID in combinatie met een prototype van de digitale tankpas in het boordsysteem geïnstalleerd.  

De Truck-ID werkt als een soort ID-kaart voor het voertuig. Transacties worden daardoor toegewezen aan het juiste voertuig en automatisch ondertekend. De betaling wordt gedaan door reen digitale tankpas in het boordsysteem van de truck, genaamd Shell SmartPay API (Application Application Programming). In de voertuigen die tijdens de testen werden gebruikt, werd de software aangevuld met autorisatiefuncties voor betalingsdiensten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.