Adviesprijs liter benzine breekt record 2012

In Nederland geldt sinds woensdag een Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) van 1,897 voor een liter Euro 95. Daarmee breekt de prijs van een liter benzine het record uit oktober 2012, toen het bedrag 0,2 cent lager was. Dat meldt consumentenorganisatie UnitedConsumers.  

De olieprijs steeg woensdag nog verder vanwege berichten dat de Amerikaanse voorraden van olie- en benzine zouden zijn afgenomen, zegt het ANP. Dat zou te maken hebben met het feit dat er weer meer bedrijvigheid plaatsvindt in het land. Omdat ook andere economieën zich weer langzaam herstellen, neemt de vraag naar brandstoffen toe. Voor een vat Brentolie moest woensdag bijna 70 dollar betaald worden. Op het dieptepunt vorig jaar was dat nog geen 30 dollar. De prijs van een liter benzine stijgt al het hele jaar.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.