PwC: alleen elektrische auto’s verkopen in 2030 is mogelijk

Het is haalbaar om vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto’s te verkopen in Nederland. Er is dan voldoende betaalbaar aanbod, er zijn genoeg laadpunten en er is voldoende groene stroom beschikbaar om de klimaatdoelen te halen. Dit blijkt uit onderzoek van accountantskantoor PwC.

In het Klimaatakkoord is opgenomen dat er vanaf 2030 alleen nog maar vol-elektrische nieuwe auto’s verkocht mogen worden. De auto met brandstofmotor wordt vanaf dat moment langzaam uitgefaseerd. Er is in de branche en daarbuiten echter twijfel over de haalbaarheid van die ambitie, zeker gezien het huidige gebrek aan laadpunten en het (te) dure, beperkte aanbod van elektrische auto’s. Ook het feit dat veel van onze stroom nog uit kolencentrales komt, helpt niet mee. PwC concludeert na eigen onderzoek echter dat die ambitie wel degelijk haalbaar is.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Michael van Wijngaarden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.